Как да преодолеем миналото?
How Do I Get Over the Past?
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Как да преодолеем миналото?

Как да преодолеем миналото?

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k875
Тъжна Жена
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Човешката психика има мощен предпазен механизъм, който ни помага да преодолеем неприятните моменти от миналото. Казват, че времето лекува, но някои хора просто не могат да преодолеят миналото и това им пречи да продължат напред.

Но миналото също така им пречи да живеят добре и да намерят спокойствие, защото миналото ги тегли назад и постоянно мислят за него. Лошите мисли, неприятните преживявания и спомени продължават да тормозят човека и той не спира да превърта в главата си отново и отново лошото, което се е случило.

Но тези мисли имат лошото свойство да тровят психиката, а понякога дори се отразяват на физическото състояние на човека, който е зациклил върху миналото. Колкото повече неприятни спомени, които се опитвате да потиснете, събирате в подсъзнанието си, толкова по-отровно е влиянието им върху вас.

Не трябва да се чудите защо не ви върви, защо се дразните без причина, защо сте в лошо настроение и не усещате радостта от живота. Отговорът на всичко това може да се крие в самите вас, а именно в това, че сте все още в миналото.

За да преодолеете миналото си, трябва да се изправите срещу него - това е най-ефикасният начин да се справите с него. Не се опитвайте да заглушите гласа на съвестта си за постъпка, която ви кара да се срамувате от себе си. Разгледайте ситуацията внимателно отстрани, анализирайте я и се опитайте да разберете дали това не е грешката, която ще ви помогне да промените светогледа ви.

Щастие

Може да ви измъчва от години вина за нещо, което сте направили. Но след толкова време може да оцените правилно какво се е случило и да разберете защо сте постъпили по този начин. Често се случва чувството на вина да е възникнало заради табута, налагани от родителите в детството.

Просто приемете вината си и се опитайте да се промените, но ако е минало много време оттогава, има вероятност да сте се променили през годините. Ако вие сте обидени на някого, който ви е засегнал, също недейте да зацикляте върху това. Ако постоянно мислите за обидата, която ви е нанесъл някой, дори да е близък човек, това само ще ви депресира постоянно.

Не можете да върнете миналото, защото то вече е отминало. Единственото, което можете да направите, за да продължите напред, е да го преодолеете. Ако вие сте направили нещо лошо или ако с вас някой се е отнесъл зле, просто приемете този факт и спрете да обвинявате себе си или някой друг за станалото.

Тайната на щастието е да преодолеете миналото. Не става въпрос за това да го забравите или да се правите, че това не се е случвало. Просто приемете, че това вече е приключил период от живота ви и, базирайки се на предишните си грешки, се опитайте да се промените към по-добро, за да продължите напред.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest