Регистрирай се и стани безсмъртен
Register and Become Immortal
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Регистрирай се и стани безсмъртен

Регистрирай се и стани безсмъртен

Социални мрежи
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От социалната мрежа Eter9 съобщават, че са намерили начин техните потребители да остават в киберпространството дори и след физическата им смърт. Създателите на мрежата разработили специален софтуер, който ще попълва профилите на починалите потребители и по този начин, потребителят на практика ще е вечно в интернет пространството.

Изобретателите създали програма, която прави анализ на интересите и на поведението на всички регистрирани потребители във въпросната социална мрежа. С течение на времето Eter9 сама ще започне да публикува информация от името на конкретния потребител, като много успешно ще може да имитира неговото поведение и дори неговото мислене. Освен това изобретателите се хвалят, че социалната мрежа дори ще може да осъществява комуникация като истинския човек.

За да се възползват от всичко това, хората просто трябва да запознаят социалната мрежа със себе си – своите спомени, маниери, характерните им черти и пр. След това ботовете ще интерпретират тези данни и ще създадат нещо като виртуално копие на човека.

Подобно на социалната мрежа Facebook, Eter9 също има стена, на която се публикуват различни неща, както и новинарски поток. Познатият ни бутон харесвам във Facebook в тази социална мрежа е заменен с усмихване. Освен това потребителите на Eter9 могат да използват т.нар. виртуални асистенти, които се наричат Niners.

Създателят на мрежата Енрике Хорхе обяснява, че колкото по-активен е даден потребител, толкова повече неща ще научи неговото виртуално копие и съответно по-лесно ще го имитира. На този етап социалната мрежа е в така наречената пробна фаза.

До момента са се регистрирали около 5000 души. Интересното е, че и сред регистрираните потребители има такива, които определят тази идея за безсмъртието в онлайн пространството като призрачна и дори зловеща.

Интернет

Хорхе обяснява, че желанията на екипа, който работи за създаването на социалната мрежа, са да се направи система с изкуствен интелект, която да се учи с по-бързи темпове от други популярни мрежи.

Странната идея не е първата страница в интернет, която ни обещава вечен онлайн живот. Lifenaut е американска компания, която предлага на своите потребители да си създадат дигитален аватар, който да бъде въз основа на снимки, гласови записи и друга информация.

А междувременно, докато едни се опитват да ни увековечат в киберпространството, във Facebook са намерили по-практичен начин за справяне с проблема.

Във Великобритания социалната мрежа вече предлага опция, която позволява на потребителите да си изберат кой човек от приятелите им ще реши какво да се случи с профила им след смъртта им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest