sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Краят на Света»НАСА: Краят на света се отлага

НАСА: Краят на света се отлага

Армагедон
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

За пореден път на Американската космическа агенция НАСА се наложи да опровергава плъзналите в Интернет слухове за края на света.

В последните няколко месеца в общественото пространство се завъртяха слухове, че комета се е устремила право към Земята и сблъсъкът й с повърхността на планетата ще заличи целия живот на нея.

За да прекратят всякакви зачатъци на паника, от Агенцията публикуваха на официалната си страница поредното от станалите вече регулярни антиапокалиптични съобщения.

От отдела за връзки с медиите бяха лаконични, че на Земята не й предстои сблъсък с космически обект, който може да навреди по някакъв начин на живота на повърхността й.

В края на съобщението се дава информация, че в следващите 100 години вероятността за смъртоносен сблъсък с метеорит е по-малка от 0.01 процента.

Земя

НАСА открива, проследява и записва всички астероиди и комети, минаващи на 48 милиона километра от Земята, с помощта на своите телескопи с наземно или космическо базиране, уточняват от агенцията.

Поводът за съобщението бяха смразяващите прогнози, публикувани от френския астроном Ерик Жулиен. В края на май месец тази година ученът със съмнителна репутация разпространи информацията, че кометата 73П Швасман-Вахман ще падне в Атлантическия океан.

Според него сблъсъкът щеше да предизвика вълни и цунами с височина 200 метра, които да разрушат цялото източно крайбрежие на Северна и Южна Америка, както и Западните части на Европа и Африка.

Според интересно любителско изследване на студенти от университета в Щутгарт средно по два пъти в годината бива предсказван краят на света. Цифрата варира. Големи обществени психози като тази през 2012 година обаче са сравнително редки.

Според студентите от началото на първото хилядолетие от новата ера до днес те са били едва 27. Първото известно предсказание е направено през 33 година от н.е от римски нумеролози. Следват 666, 999, 1000, 1013, 1492, 1584, 1666, 1844, 1899, 1900 и 2011 година.

Според студентите можем да очакваме следващите по-сериозни предсказания за края на света през 2021, 2036 и 2060 година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest