Sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Господ»Притча за женските сълзи

Притча за женските сълзи

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k246
Женски Сълзи

Малко момченце видяло майка си да ридае и много се разтревожило. Веднага му се приискало да разбере защо тя е тъжна и затова я запитало:

- Защо от очите ти текат сълзи, мамо?

- Защото аз съм жена - отвърнала майката.

Момченцето не могло да разбере какво иска да каже майка му. Ето защо то решило да отиде при баща си, надявайки, че той може да има отговор на тази загадка. Мъжът обаче също не му посочил точна причина, а просто подметнал:

- Няма причина за сълзите на майка ти. Жените често плачат, без да има конкретен повод за това.

Отговорът на бащата още повече объркал малчуганът, но той продължил да търси отговор на въпроса си през целия си живот. За негово съжаление, така и не го намерил. Един ден дошъл моментът, в който времето му на този свят изтекло и той най-после се озовал пред Бог. Но въпросът за женските сълзи все още силно го вълнувал, ето защо веднага попитал Господ:

- Моля те, Боже, кажи ми защо жените толкова лесно се разплакват!

Господ най-сетне разкрил тайната пред него:

-Когато много отдавна сътворих жената, аз знаех, че тя трябва да е изключителна. Сътворих тялото ѝ да е достатъчно силно, за да дарява живот, но въпреки това да е грациозно и красиво, за да радва мъжкото око.

Влях в нея любов, която да дарява на своя съпруг и децата си, но същевременно и достатъчно търпение, за да понесе това да бъде отхвърлена от тях.

Дадох ѝ борбеност, за да пази семейството цяло, дори и в трудни моменти. Влях в душата ѝ мъдрост, за да разбира, че когато съпругът ѝ греши, той не я наранява умишлено. Най-накрая обаче аз ѝ подарих сълзите, като нейна утеха.

Плачът е женското уникално право. Намирайки облекчение в него, жените успяват да се преборят с всички трудности, които животът им поднася и да носят на крехките си рамене цялото семейство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest