Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Немска овчарка наградена от ООН

Немска овчарка наградена от ООН

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Немска овчарка наградена от ООН
3D куб Ubik за деца и възрастни-20%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.60 лв.
Виж ››

Немската овчарка Арно, която от години се води на редовна служба в испанската армия и дори е работила като сапьор на мисия в Ливан, е удостоена с медал на ООН за принос за запазването на световния мир.

Кучето е много умно, от малко е обучено да намира взривове в коли и камиони и прекрасно се справя с работата си, твърди неговия партньор.

Двамата обслужват контролно-пропусквателен пункт в испанската база „Мигел Де Сервантес” в Южен Ливан.

След като четиримесечната му мисия в Ливан изтекла, кучето заедно с испанското подразделение на Временните сили на ООН в района се оттеглило.

Всички военнослужещи били наградени със специални медали на ООН От организацията не забравили четириногия служител, благодарение на когото са открити сериозни количества взривни вещества.

Според двукракия партньор на Арно той е изключително умно куче още от най-ранна възраст. За разлика от много кучета то не трябвало да се обучава, а самостоятелно проявявало интерес към работата с носа си.

Едно от любимите му неща било да открива неща, за да зарадва партньора си. Върху това човекът успял да изгради навиците му за откриване на опасни за живота на хората вещества.

След осем години успешна кариера Арно най-после ще може да се оттегли на заслужена почивка. Той вече няма активно да работи, очаква го тичане по поляната пред къщата на двукракия му партньор.

Той е решил да запази кучето, както и медала му от ООН, за който вече е поръчал специална поставка, която ще сложи на видно място в дома си.

Ако и вие си търсите кученце от тази порода, разгледайте нашите обяви за немски овчарки и обяви за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest