Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Откриха защо жените живеят по-дълго от мъжете

Откриха защо жените живеят по-дълго от мъжете

Откриха защо жените живеят по-дълго от мъжете
3D куб Ubik за деца и възрастни-20%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.60 лв.
Виж ››

Не може мъжете да ни тровят цял живот дните ни и да живеят по-дълго от нас, нали? Но защо ние, представителките на нежния пол живеем по-дълго от мъжете? Те били създадени от различен материал и затова жените живеят по-дълго от тях, твърдят японски учени.

В цял свят средната продължителност на живота на жените е с 5 години по-висока от тази на мъжете.

Японските умове предполагат, че гените, предадени от бащите, може да скъсяват живота на децата им. Ако мъжкият генетичен материал не участва в създаването на живот, жените теоретично могли да живеят 30% по-дълго, пише в. "Дейли мейл".

Професор Томохиро Коно от Селскостопанския университет в Токио и д-р Манабу Кавахара от Университета на Сага са открили, че мишки, създадени от две биологични майки, но без баща, живеят около 30% по-дълго от други, създадени чрез нормално смесване на гени от баща и майка.

Откриха защо жените живеят по-дълго от мъжете

Сигурно се чудите как може да се създаде живот от две майки без баща? През 2004 година проф. Коно разработи техника за генно манипулиране на яйцеклетки от мишки, така че да изпълняват функцията на сперма.

Но да се върнем пак на експеримента на двамата генетици. Те установили, че мишките с две майки живели средно 186 дена по-дълго от нормалните.

Според професор Коно резултатите от експеримента могат да дадат отговор на въпросите защо жените живеят по-дълго от мъжете: дали дълголетието у бозайниците се контролира от състава на генома на само единия или и на двамата родители? И защо жените имат предимство пред мъжете по отношение на продължителността на живота?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
46
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
S.
S.
27.11.2015 01:21
Защото нямат жени
4
0
й
й
30.05.2013 19:22
Неможе да те тровят цял живот и да живееш по дълго
4
0
Kornelia
Kornelia
18.05.2013 14:26
Щото са по-готини, отговарям веднага ;)
2
2