Челото издава характера
Your Forehead Reveals your Character
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Челото издава характера

Челото издава характера

Лице

Лицето е израз на човешката душа и нейното съдържание като ум и сърце. В човешката глава и лице са съсредоточени сетивата чрез сетивните органи. С възрастта лицата се променят, но основните им черти се запазват и дори изпъкват все повече.

Челото показва както интелигентността на човека, така и неговите дарби и талант. Широкото чело е знак за практичност и мъдрост, докато тясното и издадено напред чело е признак за идеалист или човек с много идеи и голяма фантазия. Равното чело показва, че човекът е прагматична, логична личност.

Голямото чело е признак също за хората с големи амбиции. Разбира се, изключително трудно е да се обединят всички възможни форми само в 3 вида чела, затова днес ще ви запознаем с най-основните и често срещани типове.

Леко сплесканото и тясно откъм косите чело показва слаба интелигентност и ограничен ум. Същото може да се каже и за тясното или четвъртитото чело. За сметка на това отвесните чела, издути горе, притежават положителните хора: математиците, умните, разположените да се занимават с наука.

Ниското чело на свой ред е знак на изключително първична природа, пълна с грубост и проклятия. Умерено наведено назад чело означава разум, склонност към размишления.

Чело

Когато челото е подуто в средата, широко, високо, показва мислител, надарен с памет, благоразумен, наблюдателен, съзерцателен човек. Продълговато, яйцеобразно чело издава мечтателен човек, идеалист, възторжен фантазьор.

Колкото се увеличава интелигентността, толкова по-оформено е челото. Тогава по него се появяват и гънки. Хората с тесни чела са добри изпълнители, а хората с широки – творчески натури.

Колкото е по-високо челото, толкова се повишава и интелектуалността. Ако на челото има две успоредни напречни линии, това означава, че индивидът има развита съвест и никога не лъже. Човек, който оставя челото си закрито, по-скоро обира, отколкото дава.

Горната крива линия на челото е линията на въображението. Между веждите, в горния край на носа понякога се намират отвесни линии. Едната отвесна линия показва, че човекът е крайно справедлив в дребните работи.

Ако линиите са две, означава, че човекът е честен, способен да мисли и да се съсредоточава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest