sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Стивън Хокинг призна: Има Господ!

Стивън Хокинг призна: Има Господ!

Стивън Хокинг

Науката и теологията са в битка на идеи от векове. В последните години обаче човечеството става свидетел на сближаване на между защитниците на двата противоречащи си светогледа. Докато папа Франциск с всеки изминал ден скандализира старомодните разбирания на някои свои кардинали в Рим с нова визия на света, един от най-ярките представители на научната общност – Стивън Хокинг, призна, че има Господ.

Светилото в съвременната наука направи това изказване при своя реч, изнесена в Университета в Кеймбридж. Убеждението на учения се основава на многогодишните му изследвания на Вселената. Той изказа своето мнение, че съвършенството около планетата ни не може да бъде създадено по естествен път, а е намесен Божествен фактор.

Изказването на Хокинг успя да скандализира научната общност по целия свят и минути след него доведе до разгорещени полемики. Ученият се е убедил по математически път след наблюденията си, че не е възможно да не съществува фактор създателят на всичко. Без него Вселената не е възможно да съществува.

Стивън Хокинг е решил да докаже съществуването на висш разум, след като доведеният му брат Едуард е изпаднал в клинична смърт и след това се върнал от отвъдното. Едуард е разказал, че в минутите, в които е бил в отвъдното, се е убедил в съществуването на Господ.

Господ

Хокинг казваше преди време: Преди да разберем науката, естествено е да се е вярвало, че Бог е създал Вселената. Сега учените предлагат едно по-убедително обяснение за възникването ѝ.

В последните си изказвания обаче Хокинг твърди: Религия вярва в чудеса, но те не са съвместими с науката, но ако се замислим върху простите неща - например човешкото око, няма как тази невероятна топка желе да е плод на научно познание. Тя е създадена от висш разум. Точно за това фокусирах усилията си върху проучването на божествения фактор – липсващата частица в пъзела за създаването и живота на Вселената!

В последно време Хокинг често скандализира научните среди с противоречивите си теории. Той е убеден в съществуването на извънземни и че е много по-вероятно те да са агресивно настроени към нас. С новата си теза за космически разум именитият учен отговаря на най-важния въпрос на човечеството за всички времена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
21302
21302
26.02.2016 17:54
Хокинг не никакъв светъл ум, ами е едно жалко математическо фръцкало, което и хабер си няма от физика. Лъгал цял живот, говори за космически разум. Явно е излязъл от делириум тременса. Пълен идиот през целия си живот, поддържан от кретенската научна вихрушка, сега има наглостта да пише за нещо, което е известно от как свят съществува и е описано в многобройни библейски и други трактати.
6
11
Анжел
Анжел
15.03.2015 12:20
Аз пък вярвах в Господ и преди да се върна от отвъдното.
8
1
Sibirqk
Sibirqk
23.11.2015 23:14
Разказвам само очи в очи.Не може за всеки.
0
2
Даяна
Даяна
16.03.2015 16:41
да се върнеш ? Разкажи ни !
3
4
Monny Monsterr
Monny Monsterr
13.03.2015 13:32
Може да се разровите с интернет за инфорация и по-точно интервюта с учения. Аз също за първи път чувам за тези негови противоречиви изказвания и не съм търсила информация относно това. Но все пак, всеки човек има свое виждане за света и нещата - за някои всичко е просто частици и енергия, а за други - магия. Аз не съм човек, който изповядва някаква религия и вярва в описания там Бог. Но не съм и атеист. Вярвам в съществуването на по-висша сила, която знае много повече, отколкото може да побере човешкия разум. Вярвам и че за всичко си има причина да се случва и да съществува. Това е моето виждане и не го натрапвам на никого. Каквото и да казва науката, все оше има хиляди неща, които тя не може да обясни. Вие преценете в какво да вярвате.
15
1
Даяна
Даяна
12.03.2015 20:57
аз съм объркана. Или тази статия е грешна или Хокин вече се обърква във всичко което е казал. Гледах видео с участие на Стивън Хокинг където той обясни как се е появила вселената и че няма как тя да се направи от нещо или някой. Просто атоми които стават все повече и повече.... някой ако може и е по-запознат да каже какво става защото аз вече не знам на какво да вярвам...
5
2
imeto na knigata
imeto na knigata
31.03.2015 15:08
Вселената в орехова черупка
5
2
пипи
пипи
12.03.2015 19:27
Защо лъжете хората? Може лично да зададете въпроса на Хокинг и да разберете, че английската статия е пълна шега!
12
2