Внезапно ли ще дойде краят на света
Will the End of the World Happen Suddenly?
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Внезапно ли ще дойде краят на света

Внезапно ли ще дойде краят на света

Апокалипсис

Германски физици съобщиха, че наближава краят на Вселената, каквато я познаваме и че процесът вече е започнал. Учените са на мнение, че краят й ще дойде внезапно в резултат на огромен катаклизъм.

Чрез математически способ те са изчисли, че са възможни три сценария за края на света. Според тях Апокалипсисът е възможен по три линии - „голям колапс“, „голямо разкъсване“ и „голямо замръзване“, като при нито един от тях не е възможно човечеството да оцелее.

Разработката е на учените от университета в Мюнхен, Германия. Те са разработили компютърно генериран модел на Големия взрив или поредица от взривове. Учените са на мнение, че първоначално катастрофата ще се отрази на Земята със замръзването на цялата планета.

Това ще е резултат от загуба на енергия и забавяне на микрочастиците. Краят според тях ще е бърз – отваряне на черна дупка в центъра на вселената, което ще доведе до силно изригване на мощната сила на тъмната енергия, която ще разкъса пространствено-времевия континуум.

Метеор

Физиците твърдят, че са успели да обосноват безупречно своите хипотези, но не са успели да обяснят първоначалната причина за настъпването на Апокалипсиса.

Научно доказано е, че Вселената продължава да се разширява. Никой не може да обясни този феномен. В основата на теорията на германските учени е, че след като Вселената се разширява, силата на гравитацията ще действа все по-слабо и по-слабо върху отдалечаващите се един от друг обекти.

Точно и това е една от причините за възникването на черните дупки. Както се знае, те могат да възникват във всяка точка от пространство-време.

Аналогично на неуправляемото разширение може да се случи и същото неуправляемо свиване – не е казано, че гравитационната константа и други вселенски константи не могат да се променят изведнъж. Отново теоретично това е възможно. Някога изведнъж е настъпил Големият взрив, а какво е било преди него?

В крайна сметка учените от университета в Мюнхен успокояват, че щом Вселената съществува вече 13. 8 млрд. години, то има вероятност тя да просъществува още толкова и може би два пъти по толкова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest