sanovnik.bg»Статии»Сънища»Кошмари»Кошмарите са... полезни

Кошмарите са... полезни

AdminAdmin
Дарт Вейдър
657386
Кошмарите са... полезни

Когато сънуваме кошмари, се отърваваме от ненужната информация, която сме натрупали през деня, убедени са канадски учени.

Според тях страшните сънища не само че не са вредни, а са полезни за нервната система. Те са изчислили, че децата на вързаст от 3 до 8 години виждат насън повече кошмари, отколкото възрастните през целия си живот!

Това се дължи на факта, че малчуганите натрупват страшно много информация за света, който постепенно опознават, и въпреки че в паметта им има прекалено свободно пространство, мозъкът „чисти” през нощта това, което смята за маловажно.

Обикновено сценарият на кошмарните сънища е горе-долу еднакъв при децата и при зрелите хора: бягане от преследвачи, падане отвисоко, лутане из лабиринти.

Възрастните обаче често сънуват погребения на свои близки. Това, според повечето психолози, означава просто обичайното притеснение за здравето на любими хора, а не е сън, който означава близката им кончина.

Ако се събудите посреднощ с усещането, че все още сте в кошмара, който сте сънували, изпийте чаша топло мляко с мед и ще бъдете дарени с най-сладкия и приятен сън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest