sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Китаец възкръсна в ковчега със сълзи на очи

Китаец възкръсна в ковчега със сълзи на очи

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k1k
Живи мъртъвци

45-годишният китаец Го Лю е възкръснал на собственото си погребение. Мъжът се е върнал към живота, когато е бил положен в ковчега, а гледката на неговото погребение предизвикала сълзи в очите му.

Китаецът е бил заклет пушач, като ежедневно пушел поне по 2 кутии цигари. Три месеца преди да бъде обявен за мъртъв от медицинските лица, той излязъл със свой приятел, за да се почерпят с няколко питиета.

Го Лю и в тази вечер бил непрекъснато с цигара в ръка. Случайно обаче цигара пада на земята и опитвайки се да я вдигне, китаецът се свлича на пода върху нея.

В първия момент приятелят на Го Лю помислил, че той се шегува, но когато се приближил към него, ужасен усетил, че падналият едва диша.

Незабавно е бил извикан екип на бърза помощ, а лекарите в болницата констатирали, че китаецът е с масивен мозъчен кръвоизлив и шансовете му за оцеляване са много малки.

Го Лю остава в клиниката за 3 месеца, след което медицинските лица го обявили за мъртъв.

Свещи

По време на погребението му обаче близките му чули странни стенания от ковчега. Оказало се, че мъжът е все още жив, а веднага след като отворил очите си и разбрал, че се намира на собственото си погребение, от силна тъга заплакал.

Го Лю незабавно е бил отведен в болнично заведение. Китаецът е жив, но паметта, речта и подвижността му са силно поразени след 3-месечната смърт.

Това не е първият случай на жив мъртвец в Китай. Преди няколко години 95-годишната Ли Сюфън шокира близките си и света на медицината, когато в един от дните на нейното поклонение, излезе от ковчега и си сготви.

Възрастната китайка е била обявена за мъртва, след което роднините ѝ организирали 6-дневно поклонение, както повелява традицията в страната.

В последния ден преди погребението ужасените роднини намерили уж мъртвата китайка да си приготвя храна в кухнята. Първото нещо, което жената е споделила, е, че с големи усилия е отворила ковчега, но все пак успяла да излезе и да си приготви нещо за хапване, тъй като била много гладна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Виртуален принц номер Х
Виртуален принц номер Х
09.02.2015 03:19
Хитреците пускат 6-дневни поклонения, за да видят кой ще излезе от ковчега и кой ще си остане вътре. :)
2
0
Димитър
Димитър
02.02.2015 12:31
..излезе от ковчега и си сготви... :D
12
0
умрял
умрял
07.02.2015 23:07
И ти да си умрял толкова дълго и ти ще огладнееш
5
0