sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Говореща икона на Дева Мария лекува вярващите

Говореща икона на Дева Мария лекува вярващите

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k1000
Икона на Дева Мария

Мистериозен шепот, който се чува от икона на Дева Мария, намираща се в пазарджишката църква Света Богородица, помага на хиляди вярващи да се лекуват, казват самите те.

Вярващите, посетили църквата, разказват, че когато приближат иконата, се чува шепот, които според тях ги уверява, че и най-големите им молитви ще се сбъднат.

Опашки от болни хора се редят ежедневно пред изображението на Дева Мария, за да се молят за изцеление. Вярва се, че иконата ще помогне най-много на онези, които страдат от безплодие.

Някои от молещите се дори казват, че чували женски глас от иконата, който ги убеждавал да запазят сила, вяра и търпение. По техни думи след време действително здравето им се подобрявало.

Молитва

Жени и мъже, посетили веднъж храма, твърдят, че невидима сила ги тегли отново и отново към иконата и те редовно ходят, за да палят свещ пред изображението на Божията майка. Мнозина са убедени, че тъкмо тя е причината за появилото се щастие в живота им.

Свещениците от пазарджишката църква също са убедени в чудодейните сили на иконата. Един от тях разказва, че преди години по време на литургия станал свидетел на едно от нейните вълшебства.

Събитието е било тържествена литургия по случай 24 май. Тогава 25-годишен мъж от Шумен се опитал да открадне иконата от храма. Крадецът обаче бил спрян от клисарката Иванка, която му попречила да изнесе светинята от църквата.

По нейни думи тя имала видение, в което ясно се различавал образът на въпросния крадец. На тържествената служба тя видяла мъжа от видението си и го наблюдавала внимателно по време на цялата литургия.

Според нея самата Дева Мария ѝ изпратила предупреждението, за да попречи на оскверняването на изображението си.

Никой от служителите в църквата на може да каже с категоричност откъде се е появила чудната икона. Никъде не е споменато от кого е нарисувана. Само в долния ѝ десен ъгъл се чете надписа Подарява семейство Михаил и Мар. Джамбазови, без да се знае каква е съдбата на тези хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest