Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Чернокожа бразилка родила 3 деца албиноси

Чернокожа бразилка родила 3 деца албиноси

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k720
Дете Албинос

Когато през 1998 година чернокожата Росамер Фернанда де Андраде вижда първото си дете Рут решава, че има някаква грешка, тъй като детето е албинос. След Рут Росамер ражда още 2 деца албиноси.

Бившият съпруг на жената Жоао също е чернокож, но 3 от децата им са бели и бяла коса и сини очи. Оказва се, че те страдат от рядкото генетично заболяване, наречено албинизъм. Другите две деца в семейството са чернокожи, но и техният баща е друг.

Росамер споделя, че когато излиза с децата си, непознатите я смятат за тяхна бавачка и често питат албиносчетата къде е майката. Изненадата на хората по улицата е огромна, когато разберат, че толкова светли деца имат чернокожа майка.

Тя често е влизала в конфликти с полицаи и охранители, които настоявали, че тя не би могла да е майка на трите си деца албиноси.

Жената вече е разведена с първия си съпруг, от когото са трите деца – 14-годишната Рут, 12-годишната Стефани и 9-годишният Куан. Когато се е родило първото му дете, бащата е бил на 63 години.

Професорът по генетика Валдир Балбино от Федералния университет на Пернамбуко твърди, че това е изключително рядък случай, особено като се има предвид, че родителите и другите две деца са чернокожи.

Единственото, от което майката се притеснява е как ще повлияе албинизмът на здравословното състояние на децата ѝ. При това генетично заболяване се наблюдава депигментация на кожата и косата, а албиносите са много по-чувствителни на външни влияния.

Албинизмът се предизвиква от нарушение в образуването на пигмента меланин в кожата. Различните албиноси показват различни биохимични нарушения и отклонения.

Кожата на албиносите не потъмнява от Слънцето и е много чувствителна към слънчева светлина, заради което албиносите са по-предразположени от заболяване на рак на кожата. Много често тези хора имат проблеми и с очите.

За да се прояви заболяването трябва майката и бащата да носят тази промяна. Това може да се случи в едно на 17 000 от новородените.

Въпреки че мутиралият ген се среща относително често, вероятността двама души, които го имат да се срещнат и да създадат дете е малка, което генетиците определят като късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
ski skin color
ski skin color
10.03.2015 12:45
they were not racist statement out autor of this article? -if you go in the US and says negro probably you will be shot, beaten or fined if the police get there on time
0
0
Курятчо
Курятчо
20.12.2014 13:23
Део какво направи .
1
0
Виктор
Виктор
12.11.2014 19:59
...не очаквай нещо от тази страна.С болка ти казвам,че промяна или каквото и да било добро няма да има скоро.
0
0
студент
студент
09.11.2014 14:24
Що за ужасна статия...
"външни влияния" - за радиация и извънземни ли става въпрос ?
"промяна" - имате предвид мутация, нали ? В смисъл ако статията не е писана от Дарвинофоб
"вероятноста е...нещо което генетиците определят като късмет" - уважаеми, подобен идиотски израз не е преведен от никъде, а е ваше лично творение.
Няма да Ви поправям грешките, надявам се вие сами да ги осъзнаете и редактирате.
0
0