Зловещи мистерии от цял свят
Sinister Mysteries from Around the World
Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Зловещи мистерии от цял свят

Зловещи мистерии от цял свят

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k249
Кораб

Всеки е чувал всевъзможни истории за паранормални феномени. Някои от тях звучат толкова нелепо, че изобщо не можем да ги вземем на сериозно. Други обаче биха могли да ни накарат да настръхнем. Ето няколко ужасяващи случки, заради които довечера ще спите на светната лампа.

Мостът Овъртън

Мостът Овъртън в Шотландия е придобил славата с едно необичайно явление. Той става известен заради множеството кучета, което са намерили смъртта си там. Според запознати, когато някоя пале приближи съоръжението, то започва да се държи налудничаво. Успее ли пък да се измъкне от господаря си, кучето направо се хвърляло от моста и загивало. Според любителите на окултното мостът представлява някаква своеобразна граница между живота и смъртта.

Смърдящата маймуна

Ужаси

Много хора са заявявали, че са виждали Голяма стъпка. Според населението на Флорида обаче в района се разхожда Смърдяща маймуна, която също отваря на описанието Йети. Мистериозното създание е наречено по този начин заради силната воня, която оставяло след себе си.

Стая 428, Университета на Охайо

Университет в Охайо е свързан с всякакви призрачни истории. Най-популярната от тях е тази за ексцентрична студентка, която извършвала страховити ритуали. Момичето пишело със собствената си кръв, а един ден даже се самоубило. Това се случило в стая 428, която вече не се използва. Според запознати от нея се чуват странни звуци и стонове.

НЛО над Вашингтон

През 1952 година радарите на Вашингтонското Национално Летище и база Ендрюс на Военно-Въздушните Сили регистрират няколко неидентифицирани летящи обекта над Вашингтон. Когато други самолети стигали до тях обаче, те се изпарявали мистериозно, а после пак се пръквали.

деца

Близначките Полък

През 1957 сестричките Джоана и Джаки Полък намерили смъртта си в ужасна катастрофа в Нортъмбърленд, Великобритания. Две години след инцидента майка им се сдобила с близначки. Тогава обаче започнали да се случват много странни неща. Едно от момиченцата се родило с родилни петна по тялото си, които имала и една от покойните сестри. Когато двете близначки поотраснали, започнали да искат същите играчките като починалите момиченца. Те дори настоявали да отидат в един определен парк, който бил любим и на покойните деца.

Корабът Оранг Медан

Зловещата история за холандския кораб Оранг Медан датира от 1947 година. Два американски кораба получили шокиращо съобщение, докато се намирали близо до крайбрежието на Малайзия. Този, който предал съобщението, алармирал, че всички на Оранг Медан са мъртви и най-вероятно и той ще умре всеки момент. Когато американските кораби стигнали до мястото, станало ясно, че реално целият екипаж на холандския кораб е мъртъв. Труповете били разпръснати навсякъде из кораба. Те били с отворени очи и сякаш се опитвали да посочат нещо. Причината за смъртта им така и не била разгадана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest