sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Съновникът на Фройд – част 2

Съновникът на Фройд – част 2

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k1000
Фройд

Това, което сънуваме, показва несъзнателните ни желания и страхове според психоанализата. Именно заради това експертите са съставили съновник, в който тълкуват най-популярните образи от сънищата.

Мост

Мостовете символизират преходите и нуждата от промяна в живота на сънуващия. Промяната е нещо, което той подсъзнателно желае, но в реалността му липсват воля и решителност, за да я направи.

Вериги

Веригите в съня са символ на ограниченията. Ако вие сте окован, означава, че подсъзнателно си поставяте някакви ограничения в живота. Ако приковавате някакво животно, означава, че потискате сексуалността си. Ако приковавате друг човек, означава, че изпитвате несъзнателна вина към него.

Преследване

Това, което ви преследва на сън, е нещо, от което се притеснявате в действителността. Ако вие преследвате нещо или някого в съня си, означава, че го желаете, но съзнанието ви го отхвърля и не иска да го признае.

Падане

Падането на сън показва, че прекалено много се тревожите. Подсъзнателно вие имате чувството, че губите контрол над ситуацията и ще се провалите.

Демони

Демоните в съня ви са потиснатите ви зли лица, които се притеснявате да покажете в реалността. Те показват, че трябва да промените поведението си към по-добро.

Коса

Според Фройд косата символизира сексуалността. Ако е обилна и дълга, означава, че се чувствате привлекателен за противоположния пол. Ако я решете, означава, че сте загубили либидото си. Падането на коса е страх да не загубите чара си.

Съновник на Фройд

Ръце

Ръцете в сънищата символизират безсилието. Ако миете ръцете си на сън, означава, че изпитвате чувството за вина, но не искате да си го признаете.

Убийство

Ако убивате в съня си, означава, че искате да убиете някакъв недостатък или страх в себе си. Ако убивате някой познат, означава, че подсъзнателно той не ви е приятен, заради което го ликвидирате в съня си.

Изпускане на автобуса

Ако в съня си изпускате автобус, влак, самолет или друго превозно средство, означава, че в действителността пропилявате една възможност, която съдбата ви дава, и подсъзнанието ви сигнализира за това.

Известни личности

Известните личности в съня показват какви искате да бъдете в реалността. В този човек вие може би виждате качество или талант, който искате да притежавате.

Голота

Сънищата, в които се виждате голи, показват как се възприемате сред останалите хора. Ако изпитвате срам, означава, че нещо у вас ви смущава, ако сте горд от себе си, означава, че обичате да сте център на внимание.

Стълби

Ако бягате по стълби в съня си, означава, че се опитвате да избягате от своите емоции. Ако се изкачвате по стълби – чувствате се притиснати от някакво обстоятелство – родители, връзка, дом.

Господ

Ако сънувате някакъв божествен образ, означава, че потискате своята енергия и вътрешна мъдрост зад привидно спокойствие и безразличие.

Пътища

Пътищата в съня показват как гледаме на посоката в живота, към която сме поели. Ако пътя е безпроблемен, означава, че живеем леко, а препятствията показват как реагираме на пречките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
53
48
34
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Valentin
Valentin
22.11.2014 01:20
А какво е да сънуваш стаята на приятелката си два месеца преди да я познаваш
5
1
ррр
ррр
17.11.2014 09:15
Сънувах починали близки,в съня ми те бяха живи и болни щяхме да ги погребваме
7
0
Здрасти
Здрасти
12.11.2014 14:54
Сънувах, че съм бременна
9
1
огън
огън
07.11.2014 15:34
А какво е да сънуваш огън?
0
1
Asmodeus
Asmodeus
22.10.2014 16:08
А какво е да сънуваш разни митологични същества и чудовища?
6
1