Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Англичанин откри град-призрак

Англичанин откри град-призрак

Англичанин откри град-призрак
3D куб Ubik за деца и възрастни-20%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.60 лв.
Виж ››

Дори и да сте били сигурно, че градовете-призраци съществуват само във филмите на ужасите от Холивуд, ето че се оказвате в тотална заблуда.

В услугата на Google - "Google maps" жител на Великобритания откри град, който в действителност се оказа, че не съществува.

Англичанин откри град-призрак

Вестник "Дейли Телеграф" разказва, че британецът решил да посети посочения град. Когато обаче пристигнал на мястото, се оказало, че там няма нищо друго, освен... гола поляна.

Според "Google maps" призрачният град се казва Аргълтън и се намира в Северозападна Англия. На картата се виждат няколко къщи. Събитието предизвика интерес на Острова и в момента се изяснява.

Най-много градове-призраци същестуват в западните части на САЩ. Тези селища обаче са изоставени по една или друга причина - природно бедствие, ядрени инциденти, епидемии, изчерпване на природните запази в района... Само в щата Канзас те са над 6 000.

Градове-призраци най-често се срещат в миньорските райони на Колорадо, Аризона, Невада, Монтана, Калифорния и други щати. Селищата били построени преди години, когато златната треска завладяла САЩ. След което обаче в един момент благородният метал започнал да се изчерпва и градчетата били изоставени.

В Европа също има селища-призраци. Такъв е например шведският град Сиостад, чийто 700 жители прекосили заледеното езеро Ветерн и на другия му бряг били убити до един от датски войници. Това се случило през 1260 година. Повече градът никога не бил заселен отново.

През 1990 година село Ецвайлер в Северозападна Германия пък е било унищожено до основи, за да бъде построена въглищна мина на неговото място.

Печална е славата на град Джоунстаун в Гвиана. По нареждане на лидера си Джим Джоунс всички жители напускат този свят като извършват масово самоубийство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
irena
irena
06.10.2013 12:56
абе хора какво е тва духче при къщите
1
1
тцтцтц
тцтцтц
20.08.2013 23:46
Светлинке.......май си забравила да си изпиеш хапчетата?
0
0
Ко?Не!
Ко?Не!
29.07.2013 10:51
Няма такъв град в гугъл мапс. Къщите над Козлодуй не са призрачен град, това са вили, част от които се обгрижват,но по-голямата част е изоставена.
0
0
ПРОРОК
ПРОРОК
24.07.2013 12:47
След няколко години в България ще има много села призраци а по-късно и градове.
2
0
ториан
ториан
08.07.2013 20:25
Аз го потаърсих на гугъл мапс, но не открих такъв град:|
0
0
Светлинка Тодорова
Светлинка Тодорова
24.05.2013 16:57
Ей хора като се връщате по прекия обратен път от Дяволския мост има много къщи - изпотрушени и изоставени.Ета какво се случи: Бях пред една такава беше със счупена част там дето е прозореца на втория етаж и е на два етажа.Едва се крепеше.Беше направена от цимент и нещо бяло като гипс. Успях едва-едва да вляза по страх от две неща- да не стовари върху ми и да не видя(чуя) нещо страшно на втория етаж.Обаче тва не се сбъдна.Там имаше нещо като масата пода тоест кръгло парче дърво на пода.Върху масата имаше куки и недовършена покривка за тази маса.Бях с една приятелка баба й и леля мил Приятелката ми се казва се Елена и е на мойте години.Леля ми и бабата на Ленка отидоха до спалнята.Стаята където бяхме с Еленчито се чуваше нещо като дрънчене на куки за плетене веднага с Ленка отидохме до възрастните.Те разгледаха гардероба и го отвориха точно когато връхлетяхме.
-Светле Еленче какво става?
-Чуваше се нещо като дрънчене на куки за плетене.
-От масата-прибави Еленка.
-Да.
-Нищо не чувам.- каза леля ми. тя и баба Стефана слязоха от този етаж и излазоха навън.В спалнята имаше постелки-легла на пода и наполовина изгорен килим.Имаше и люлка за бебе без единия си крак.И прозорец без едно стъкло,и и две скъсани пердета.Ленка ме хвана за ръката.Обърнах се и видях че стаята все едно сме се върнали когато къщата е била обитавана. Беше летен много дъждовен следобед .Прозореца рязко се отвори.Майката отвори очи и стана. Еленка понечи да изкрещи но и направих знак да мълчи.
Люлката с бебето се разлюля.Бебето заплака.Майката затвори прозореца.Бащата се събуди.
-Марийо какво става.-каза той като потърка очи.
-Прозореца се разтвори от бурята и събуди бебето.Бащата стана отиде да помогне на жена си да затвори прозореца а Мария отиде да види бебето.
То сладко сладко си поспиваше.
-Ще ида видя Лена и Марко дали са станали.
-Иди виж и майка и дали баща ми са е прибрал.-каза той като отиде при бебето.Той беше с гръб към нас и тръгнахме след Мария.Тя отиде да види свекърва си.И та спеше. Прозореца беше добре залостен.Завесите пуснати. Мария само я зави с още едно одеяло и тръгна към съседната стая.Там децата сладко си поспиваха.Майката ги целуна и се обърна.Аз и Еленка нямаше къде да скрием.Но Мария просто мина през нас.Ние я последвахме до 1 етаж.Там в този момент се събуваше мокър до кости свекъра.
-Добър ден татко.-поздрави снахата.
-Добър да е и за теб дъще.Аз се възползвах от шанса че не ме виждат и отидох до прозореца.Там видях нашата групичка да се мести от къща на къща.
-Марийо видях брат ти в двора каза ми да ти предам че се е прибрал.Каза още че ще види добитъка и се прибира.Свекъра се качи при жена си и я целуна после запали печката и отиде при сина си. Елена ми каза че ще го последва после ще ми каже.Мария тъкмо понечи да се качи и се потропа по вратата.Тя отвори и вътре влезе брат и подгизнал.
-Како вънка е буря ужасна.
-Знам знам.Нали това събуди малкия Иван.
-Аз бях до чаршиата и взех няколко юргана от майка.
-Ела да се качим на топло па ще ми разкажеш за мама.
Те се качиха горе завариха дядото легнал при бабата.Аз видях Ленка да ми маха и отидох при нея.
-Дядото влезе при сина си и си поговориха за Мария- че е грижовна снаха и майка.Как изтичала до прозореца да затвори.
-ОК.Аз рабрах че Мария има по малък брат.
-Да гледаме.
Мария заведе брат си при стаятя му.
-Мама каза че били много горди с теб с татко.
-Радвам се.
-Аз ши си лягам че съм много изморен.
-Да не забравиш да си запалиш печката.
-Няма.Лека нощ како.- каза Петър(брата на Мария).
-Лека нощ и на теб.
Мария отиде в спалнята.Там Иван(мъжът на Мария.В семейството имало традиция всяко момче със сини очи да се кръщава Иван а всяко момиче с зелени Лена.Само Марко е с кафеви.- това ми го каза Елена штот го е чула от баба си. Това всъщност е къщата на предците на Ленкиния род.Затова са кръстили Ленка Елена што те е с шарени очи.)подклаждаше огъня в печката.
-Пътър е донесъл нови губери и юргани от майка.- каза Мария.
-Най сетне ги оплете тея губери.- каза Иван като стана- той беше клекнал.
-Не става бързо.- каза поучително Мария.- Да не спорим да си лягаме ето ги губерите като показа купчината стоварени губери и юргани.
-Защо са там-мокри са.
-Не са.Казах без караници.Хайде тука има едно по малко юрганче за малкия Иван.Мария взе юрганчето и зави с него малкия.Тя забеляза че Иван я гледа някак с гордост.
Иван се сепна и каза:
-Айде ще спим ли.
-Да.- съгласи се Мария.Тя залости здраво прозореца защото навън дъждът се усили и дръпна пердетата.
-Идваш ли?
-Да.
Двамата се сгушиха под топлия юрган и заспаха.

Изведнъж микробуса спря и аз са шибнах в предната седалка.Видях Елена да ми когато излизаше.Аз илязах от микробуса и слънцето заблестя много силно
-Наспа ли се?
-Да и ли поне така ми си струва.- казах сънено аз.
-Айде поспаланки ставйте.каза водачката на екскурзията.Чак тогава разбрах че съм сънувала.


ТОВА Е ПО ИСТИНСКИ СЛУЧАЙ!!!!!!!!!!!!!
1
2
7841457шг
7841457шг
11.05.2013 14:23
На пристанището малко по нагоре в Козлодуй има разрушени къщи.Възможно ли е това да е град призрак?
0
0
Динко
Динко
19.04.2013 12:17
хора само в българия има над сигурно 1000 селца призраци разходете се в западните родопи ама отидете с минимум лада нива тъи като пътищата ве4е са обрасли ще намерите къщи църкви у4илища и сякви згради които си стоят и бавно се рушат със времето преживяването е уникално.
1
0