sanovnik.bg»Статии»Астрология»Зодии»Легенда за зодиите

Легенда за зодиите

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k460
Зодии
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Съществуват различни предания, свързани със зодиакалните знаци. Една стара легенда обаче обяснява защо представителите на дадена зодия имат определени качества, а тези на друга - не.

Според преданието, публикувано в сп. Обекти, една сутрин Господ се изправил пред дванадесетте си чеда и поставил във всяко от тях семето на човешкия живот.

Първото зрънце той връчил на Овена, като му казал, че всяко семе, което той посади, после ще се умножава в ръката му. Бог предрекъл още, че Овенът ще е първият, който ще внесе в човешките умове Божията идея и ще отвори очите им за Божието творение. За благодарност Господ дал на Овена усещането за собствено достойнство.

Близнаци

Телецa Господ дарил със способността да вгражда субстанция в семето. Той му заръчал да използва силата си мъдро, да не изпитва съмнение и да не се влияе от другите.

На Близнака Бог дал въпроси без отговор. Той му обяснил, че неговата задача ще бъде да даде на човеците разбиране за това, което ги заобикаля, за да могат те да достигнат до дара на знанието.

На Рака Господ възложил да научи хората на емоции. Той му връчил дара на семейството и му заръчал да накара хората да изразяват чувствата си.

Лъвът пък се сдобил със способността да представя Божиите творения в цялото им изящество. Бог му дал дара на честта и го предупредил да не се самозабравя, за да не се обърнат човеците срещу него.

Девата според Господ трябвало да изследва неговите творения. Той и заръчал да критикува човек за грешките му, за да могат хората да подобрят всичко, което Бог е създал. Девата била надарена с чистота и разум.

Дева

На Везната Бог дал любовта. Той ѝ заръчал да напомня на хората за техните отговорности в отношението с останалите, както и да научи човеците да си помагат.

За Скорпиона Господ отредил тежка съдба. Той го дарил със силата да познава човешките умове, но му забранил да споделя това, което знае. Бог дарил Скорпиона с дара на целта и му обяснил, че той ще трябва да пребори човешките инстинкти.

На Стрелеца ролята била най-приятна. Бог му поръчал да научи хората да се смеят, за да не станат прекалено жестоки от тъга. Стрелецът получил от Господ изобилието.

Козирогът бил длъжен да научи човеците на труд. Той обаче щял да понася всички усилия на човешкия труд върху себе си. Него Бог дарил с отговорност.

Водолеят получил идеята за бъдещето. Той трябвало да покаже на хората, че имат и други възможности и не е нужно да стоят само на едно място. Бог отредил на Водолея да бъде самотен, но му дал дара на свободата.

Рибите получили една от най-мъчните задачи. На тях Бог възложил да събират печатите на човеците и да му ги носят обратно. Господ им обяснил, че хората няма да могат да ги разбират, но Рибите ще разбират Всевишния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
56
47
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Котенце
Котенце
09.12.2015 16:26
Аз съм скорпион (на скорпиона отредил Най-тежката задача) , но пък историята ми харесва
2
1
Monny Monsterr
Monny Monsterr
10.03.2015 00:33
Готино е - звучи като приказка.
2
0
999
999
31.12.2014 22:11
Аз съм Риби :( Пише-,, една от най-мъчните задачи,, :(
4
0
нина добрев
нина добрев
30.11.2014 23:23
да вярно е за стрелеца
5
1
viktoriq
viktoriq
10.10.2014 20:33
егати странното нещо
1
1
Виктор
Виктор
09.10.2014 20:15
Ей пак са ми дадени въпроси без отговори,по-перфектно:Може да стане,Синъо къде си?
Не съм те заварвал от край време.
1
1
****
****
12.10.2014 19:11
1 - Психо е - във филма "Зодиак" става дума за сериен убиец. Тука имаме кръг, животни...

2 - Аз тези статии за зодиите ги избягвам - пропускам ги покрай ушите си..

3 - В оригинала от списанието има и последен абзац:
"...Децата, от които си родил зодиака си тръгнали, всеки със своята задача. Но, когато започнали да използват своите дарове, всеки мислел, че дареното на другите е по-добро. И Бог им позволил да могат да ги разменят."
7
0