Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»У нас бродят стотина вампири

У нас бродят стотина вампири

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k247
Вампири
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Съвсем реални вампири бродят из България, но те на пръв поглед няма как да бъдат различени, защото изглеждат като съвсем обикновени хора. С тях се срещаме всеки ден, докато пътуваме за работа или се прибираме у дома.

Според една от популярните у нас ясновидки Николета Йорданова българските земи са обитавани от около сто вампири, които смучат кръв. По думите на експертката обаче кръвопийците не се държат както типичните вампири, които сме свикнали да виждаме в сагата Здрач.

Въпреки че те се нуждаят от кръв, за да оцелеят, избягват да нападнат беззащитни хора. Вампирите изобщо даже не са агресивни. Когато трябва да се нахранят, те се събират в групички сред себеподобните си и смучат кръв един от друг. Според Йорданова някой дори се отказват от „вредните си навици“ и се пренасочват към пиене на животинска кръв.

По-голямата част от тях обитават катакомби, където нерядко правят някакви ритуали. Избрали са да са отдалечени от обществото, тъй като не им е приятно да разговарят с хора. Но, разбира се, има и такива, които са привикнали към съвременния начин на живот и са се преселили в апартаменти. Техните жилища се отличават със затъмнени стъкла. Използват и черни завеси. Това е нужно, тъй като силната светлина ги изморява.

Вамп

Множество легенди гласят, че слънцето може да убие вампирите, но това се оказва поредният мит. Те се нуждаят от спокойствие и тъмнина денем, за да могат да си починат, понеже са активни през нощта, докато има луна. Нормалните хора се зареждат от слънцето, но вампирите черпят сили от луната.

Вампирите не са чак толкова страшни, колкото се представя във филми като Кралицата на прокълнатите, Подземен свят и Дракула. Може да се каже, че те са хора на луната. Схващането, че чесънът действа унищожително на вампирите според ясновидката също е лъжовно.

По думите на Йорданова вампирите ядат и нормална храна и не консумират само кръв. Тя обаче им е нужна, за да си набавят нужната енергия. За вампирите е достатъчно да пийнат не повече от двайсетина грама кръв на ден, за да оцелеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
49
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Коцето
Коцето
08.05.2016 10:40
Вампирите в България са много повече от стотина във всеки град или село има най малко един който се храни или с човешка кръв или с животинска. Гаджето ми в началото не повярва, но когато се добрах по-близо до нея успях да отпия от нейната кръв. Внимавам да не прекалявам с пиенето на кръв, но за нея няма значение. Гледам да пия само при пълнолуние защото тогава съм най-гладен, но не винаги успявам да се издържа. Горе в текста има много нявярни, но и много вярни неща. Няма да критикувам текста повече, защото не е нужно вие сами ще прецените дали е вярно или не.
5
4
Nadq S.
Nadq S.
06.06.2019 14:36
Един въпрос! Ти си роден вампир или след раждането си станал такъв?Ако е след раждането ще ми кажеш ли как си станал вампир?
1
0
Роуз
Роуз
07.03.2016 21:50
Статията е достоверна но има някой неточности ние просто се опитваме да живеем сред хора а ни изкарват като чудовища и бесни кръвопийци !
6
2
Коцето
Коцето
08.05.2016 10:27
Права си
2
3
Виракоча
Виракоча
27.02.2015 11:35
Когато бях в психиатрия имаше едно момиче и то бе видяло вампир,аз бях се сблъскал с Природни Елфи,та се чудех как може мозъците на другите вътре да раждат такива простотии...
5
1
емили
емили
18.12.2014 20:19
всъщност статията звучи достоверно
11
3
анонимен
анонимен
02.10.2014 04:16
Много ми е интересно как ги преброиха :D Няма значение. Вампира може да е съвсем друго нещо от това което ни е в представите, защо вампира трябва да е лош да пие кръвта на хората и да ги убива, защо изобщо вампира трябва да убива!? Може вампира да се храни от щастието на хората (в България ще му е по-лесно да се храни от злобата и простотията ни де хаха) И много хора си мислят, че ще ги прогонят с кръстовете и молитвите както си мислят, че могат да изгонят и демоните и духовете щом са вярващи :D Като ви се случи такова нещо много бързо ставате големите християни, а иначе през другото време богохулствате. Аз не съм вярващ и като ми се е случвало такова нещо не съм си слагал кръстове и иконки под възглавниците и гледам да се справя сам защото вярвам единствено в себе си :D Защото не вярвам, а не правя като вас да се моля на нещо в което не вярвам ;) И да продължа няма да ме разберете "вярващите в Бог" :D
8
5
Радмина
Радмина
09.10.2014 18:11
Тези "вампири" , които описа се наричат- енергийни вампири :)
6
1
Ground Zero
Ground Zero
03.10.2014 11:36
И мнението ти и статията са глупости на търкалета :D
5
3
кики
кики
01.10.2014 21:43
здрач, училище за вампири, академия за вампири и дневниците на вампира, ясновидката ги е препрочитала ама на макс
12
1
****
****
01.10.2014 22:46
При любовта също има вампиризъм, а градският нощен уют е съставен, както и всяка топла куртизанска атмосфера, именно от кръв. От нарязани и наклани навници. За това, като видиш любовта, потърси и обратната страна на медала. А тя са хората, от чиято плът е изработено всичко това. Етера е нужно добре да се отреже, за да нямаш власт над него, а това предполага ти да си търсиш липсващото - жалкото положение на лудите, които досаждат на любимия/любимата. А пък в нашата страна всичко е на гостите(и като духове). За това те правят къщи за гости - заради духовете. Понеже така и така тях ги има, поне да ги подредят, та нещо да спечелят от това. :)
Е, това не е от значение за великите болести, които са в живота, като елит.
3
2
Jivka Go4eva
Jivka Go4eva
01.10.2014 18:12
Изумена съм! Темата за вампирите ми е любима, обожавам "Здрач" но за първи път чета нещо такова. Виждала съм и Николета, признавам я и й вярвам Към авторите: а нашите родни вампири дали имат някакви по интересни способности?
4
9
****
****
01.10.2014 19:12
Аз познавах някога един - наричаха го вампира. Доста спокоен и уравновесен. Говореше малко неразбрано и човек трябваше да се напряга, за да го разбере. Не знам за други начини по които да е изисквал енергия, но това си е негова работа. Дребен и тих човек, не би го нарекла опасен. Искаше да ограби банка и така да си живее. Не съм го виждал от 16 години.
4
2
Ме
Ме
01.10.2014 16:48
По-голяма глупост не бях чел!
9
3
****
****
01.10.2014 17:28
Може да го каже, защото сигурността често е признак на липса на свобода, в случая на словото.

А ти всъщност казваш, че може да се казват само сигурни работи, което означава да са несвободни, но одобрени и подпомогнати от сигурността.

Ето защо за свободното слово е необходимо да се говорят неща, които не са осигурени, но пък има пречка - някои се подиграват.

Мисля, че ако престанат да се подиграват ще сме по-свободни в общуването си и ще можем да говорим каквото си искаме.
2
3
Славян
Славян
01.10.2014 17:21
Може и да не са глупости,може и да са глупости.Не можеш да кажеш ако не си сигурен.
0
0