sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Легенди»Легендата за Скачащия Джак

Легендата за Скачащия Джак

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k464
Същество

Скачащият Джак /Spring Heeled Jack, Springheel Jack, Spring-heel Jack/ е загадъчно същество, което се появявало от нищото и стряскало хората във викторианска Англия.

Мистичното създание е било забелязвано между Шефийлд и Ливърпул, както и в околностите на Лондон и Мидландс в период 1850-1880 година.

Последно случка със Скачащия Джак е регистрирана през 1904 година и след това никой повече не чува нищо за него. Той става популярен заради ужасяващия си външен вид и умението си да прави много големи скокове.

Хората, които са се сблъсквали с него разказват, че лицето му било уродливо, а очите му сякаш били изпълнение с огън. Джак имал големи черни нокти, които още повече ужасявали околните.

Някои очевидци се кълнат, че от устата на страховитото същество дори излизали пламъци. Според описанието Скачащият Джак винаги носел тъмни лъскави дрехи и говорел на някакъв странен език, от който никой не разбирал нито думичка.

Слуховете за дяволитото създание тръгнали през 1817 година, но те били доказани едва двадесет години след това, когато прибиращ се през нощта мъж видял с очите си как някакво уродливо създание прескача големи обекти.

Мистерии

По думите на очевидеца човекоподобното имало голям нос, стърчащи уши и големи очи. Мъжът не споменава да е бил нападнат от плашещото същество.

Загадката за Скачащия Джак не може да бъде разкрита и до днес. Според любителите на паранормалните явления това същество е било извънземно или плод на експерименти.

Някои смятат, че Джак може да е попаднал в Англия по това време и чрез телепортация. Никои от тези хипотези обаче не са подкрепени с доказателства и поради тази причина не се вземат изобщо под внимание.

Учените от онези години предполагат, че Скачащият Джак е просто един обикновен крадец, който използва специални пружини, с които да скача достатъчно добре, за да нахлува в домовете на хората. По думите им той не е бил с чудовищно лице, а просто носел маска, за да не бъде разпознаван.

Само че от гледна точка на днешните изследователи това е нямало как да се случи в онези време, тъй като технологиите не са били толкова развити.

Дори и да е използвал пружини, Скачащият Джак не е можел да прескочи толкова големи обекти, за каквито разказват очевидците. Ето защо можем само да гадаем какво се крие зад легендата за скачащото създание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Валентина
Валентина
05.04.2015 13:41
lolololololol, а някой би ли могъл да ми обясни защо са повярвали на думите на въпросния очевидец, когато той, също като другите, не можел да предложи нищо по - различно от разказа си.
2
0