Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Извънземни»НАСА ще се свърже с извънземни до 20 г

НАСА ще се свърже с извънземни до 20 г

Вселена

Дом на извънземните могат да бъдат поне 100 милиона светове в нашата галактика, смятат специалистите от НАСА. Според американската космическа агенция има голяма вероятност през следващите двадесет години да бъдат открити извънземни.

Учените подчертават, че е съвсем възможно извънземните да идват от място, което е извън Слънчевата система, пише изданието Дейли мейл. От космическата агенция са начертали пътна карта, с която да търсят живот във Вселената, използвайки днешните телескопи, както и тези, които ще се създадат в бъдеще време.

Бившият астронавт Чарлз Болдън предполага, че животът извън Земята е напълно възможен. Нещо повече – той споделя, че не само той, но и голяма част от неговите колеги приемат за невъзможно хората да са сами в необятната вселена.

Много луни на планетите, които се намират в Слънчевата система, са обект на изследване от десетилетия. Според астрономът Кевин Ханд, възможно е извънземни да съществуват и те да обитават луната на Юпитер – Европа.

Специалистите от НАСА смятат да търсят извънземен живот на планети около други звезди, съседни на нашата Слънчева система. Според професорът по планетарни науки и физика в Масачузетския технически институт – Сара Сийгър, съвсем скоро хората ще могат да посочват някоя звезда и да казват, че около нея има планета, същата като Земята.

Юпитер

По-рано от НАСА са изучавали планетарните системи около звездите с помощта на наземни обсерватории, но в последствие агенцията започва да използва базираните в космоса апарати – телескопа Хъбъл и телескопа Кеплер.

Благодарение на тези телескопи може да се определи дали планетите се намират на достатъчно разстояние от звездите си, за да може там да има вода. Както знаем водата е ключово вещество за наличието на живот.

Надеждите на НАСА са през следващите няколко години да се изстрелят още поне два сателита. През 2017 години учените искат да изстрелят сателита, който изследва екзопланети Tess (Transiting Exoplanet Surveying Satellite). Надеждите се, че година по-късно, ще бъде изстрелян и телескопът Уеб Спейс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest