sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Нигерийка роди бяло като сняг бебе

Нигерийка роди бяло като сняг бебе

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k349
Бяло бебе

Млада нигерийка роди бебе, бяло като сняг. Това е много рядък случай, който се наблюдава веднъж на един милион раждания.

Катрин Ховарт, чийто партньор е белокож, изпаднала в шок, когато видяла за първи път новородения си син. Въпреки че майката на бебето е с тъмна кожа и кафяви очи, малкият Йона е съвсем беличък и със сини очи. Впоследствие изненадан останал и бащата на бебето. Лекарите обаче уверили младата майка, че това е нейното бебе и че подобно явление се случва изключително рядко.

Щом видях сина си, изпитах голямо облекчение. В началото той беше много блед, тъй като пъпната му връв се беше увила около врата му, но после кожата му възвърна нормалния си цвят и тогава забелязахме, че е много бял. Лекарите ни казаха, че и занапред ще е такъв, разказва щастливият баща на бебето.

Обясниха ми, че най-вероятно нося рецисивен ген, но аз съм нигерийка. Доколкото знам във фамилията ми няма бели хора. Макар и първоначално да бяхме стъписани от цвета на кожата му, сега сме безкрайно щастливи от раждането на детето ни, добавя Катрин.

Преди няколко години подобен случай шокира и друга двойка. Тогава мъж и жена от Нигерия се сдобиха с белокожо, русо и синеоко момиченце. И макар първоначално всички да смятали, че детето е албинос, лекарите отрекли да е така.

Нигерийка роди бяло като сняг бебе

След като бебето се появило лекарският екип започнал да се споглежда и да шушука. Бащата също се усъмнил за момент в почтеността на съпругата си. След дълги обяснения и след намесата на специалисти станало ясно, че това е чудо на генетиката.

Семейството има още две деца – 2-годишната дъщеричка и 4-годишeн син, които имат същия цвят кожа като родителите си. Специалистите обяснили на чернокожото семейство, че белите гени могат да останат скрити дълго време и да се проявят чак след няколко поколения.

Учените обърнали внимание и на необичайните къдрици на новородената Нмачи, посочвайки че европейските деца, раждащи се със светли коси нямат подобни къдрици.

Най-вероятно това е някаква мутация. Законите на генетиката са изключително сложни и ние все още не знаем много неща за тях, заключават специалистите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Тайна
Тайна
21.08.2015 20:41
Как лъжат...аз съм естествена блондинка и съм се родила къдрава:|
0
0
ORM
ORM
14.05.2015 01:01
днк-анализът доказа, че биологичен баща на детето е... белият доктор
2
1
maria_kiril
maria_kiril
13.04.2015 12:57
На синьо някой му е пръднал в мозъка ....Само глупости приказва!
0
1
Джак Спароу
Джак Спароу
06.09.2014 00:48
Качи негър на кораб и ще ти лъсне кораба до шушка.
1
6
****
****
04.09.2014 11:24
Каква извратена снимка - подал му черния пръст и то се фанало...!!!

Но шегата настрана!

Това е ена любима моя тема - телегонията. Как се внушават летящите секс активисти е се още мистерия. Това могат изключително и само тайните секти на телевизионните и радио техници. Просто контролата на приличното поведение в интернет не позволева на моята светла и всепроникваща мисъл да вдене таа работа.
5
6
Джак Спароу
Джак Спароу
06.09.2014 00:47
Така се здрависвам с вождовете,Вожде.
1
0