sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мутанти ходят сред нас

Мутанти ходят сред нас

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
15118
мистерия
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Човешката еволюция е бавен процес, върху който нямаме ежеминутни наблюдения. Промяната в гените на хората става за векове, хилядолетия. Последни проучвания на генни инженери успяха да установят темпа на мутиране при човешката раса благодарение на ново поколение технология за генетично дешифроване.

Резултатите от изследването сочат, че реално всички хора са мутанти, защото всеки от нас има поне 100 нови мутации в своята ДНК. Това ново знание може да се използва успешно в медицината за нови лечения и като цяло за опознаване на човешката еволюция.

През 1935г. един от стожерите на съвременната генетика – Дж. Халдейн изследва група мъже, болни от хемофилия. Той предположил, че всеки човек има поне 150 нови мутации. След д-р Халдейн много негови последователи изследвали ДНК при маймуните, за да стигнат до заключения при хората.

мутант

Съвременната технология за ДНК даде възможност на д-р Яли Сюе от института „Сангър” в Кембриджшир да получи нова надеждна оценка. Опитите включили тест с двама китайци.

На фона на човешкия геном били изследвани различията между тях, а резултатът сочел наличието на между 100 и 200 нови мутации. Голяма част от тях обаче водят до рак и до други тежки болести. В момента учените се надяват изследванията им да послужат за намаляване на точно тези „лоши” мутации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest