sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»От какво се боят вампирите?

От какво се боят вампирите?

От какво се боят вампирите?
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Има много поверия за това, слънцето е смъртен враг на вампирите. Попаднат ли под слънчевите лъчи, те сякаш попадат в пламтяща пещ.

За да избегнат слънцето вампири напускат своите убежища само след залез слънце, а преди изгрева са принудени да се върнат в гробовете си.

От какво се боят вампирите?

Вампирите не могат да търпят миризмата на чесън, бягат като дявол от тамян от разпятия и не понасят свети мощи. Според някои вярвания, вампирите не се отразяват в огледало и не могат да преминава през течаща вода.

У някои народи съществува поверие, че бял кон може да познае дали в гробището има вампири. Който гроб конят подмине, значи в него мъртвецът е вампирясан.

Има няколко начина вампирите да бъдат убити - като бъдат застреляни със сребърен куршум или право в сърцето му да бъде забит дървен кол. След което трябва главата му да бъде отсечена с църковен меч, тялото да се изгори и пепелта да се разпръсне на вятъра.

Но противно на очакванията, вампирите понякога остават живи. В началото на ХVIII век унгарският град Лиебава бил нападнат от вампир. Епископ Олмутц започнал разследване и наредил на хората си да следят гробището от камбанарията. Една нощ постовият зърнал вампир в плащаница, който излязъл от един от гробовете. Вампирът оставил на него наметалото си и се отдалечил. Човекът на епископа изтичал до гроба и взел плащеницата, а когато след известно време вампирът се върнал, човекът се провикнал от камбанарията: "Тя е при мен. Ако искаш да си я вземеш, ела при мен! ".

Разярен вампирът се насочил към върха на камбанарията, а когато се изправил очи в очи с човека, той успял да го удари с чук по главата. Вампирът се свлякъл на пода и изпаднал в безсъзнание, постовият отсякъл главата му. С което нощните вампирски нападения над Лиебава приключили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Изабела
Изабела
23.11.2013 23:14
Тези които твърдят че вампирите съществуват са напълно луди ;хх
0
1
Иоанна
Иоанна
23.11.2013 13:07
Вампири не съществуват, но ако пякой вампирчо иска да ме опровергае моля заповядай ми на гости. :D
0
0
SlimsS
SlimsS
23.04.2013 22:59
който иска да ме добави в скайп вампире3595(на английски)
0
0
Денимира Ангелова
Търпят си чесънът, но не обичат тиква, макар и да не бягат от нея. Мразят слънцето и слънчевата светлина, но нито блестят, нито горят от нея... е, ако са на предела на силите си или около църкви и т.н. може да изгорят.Не бягат като Дявола, защото той не бяга от нищо, но избягват всякакво свещени и църковни неща, защото им е силно некомфортно, не че се топят или нещо такова.Отразяват се в огледало и могат да преминават през всякакви води, само, че не обичат.Животните усещат много неща, не само белите коне - вампирите.Среброто е за върколаците, не за вампирите.Наметалото, е притежание на този, който го иска, не на вампирите като цяло.И за последно - за всичко си има изключения!
0
0
ани
ани
03.03.2014 14:38
почти всичко ти е вярно без за църквата - живите вампири могат да ходят на църква ,но мъртвите не могат.
0
0
Night_Stalker
Night_Stalker
09.08.2012 12:04
Вампирите не са съществата които виждаме по филмите.Всеки от нас всеки ден се разминава са вампири .Дали това е любезният колега от работното място който винаги е със слънчеви очила или съседката която ходи на работа нощем защото "има друга работа през деня" .Вседребни неща на които никой не обръща внимание .Вампирите не лочат кръв всяка нощ една чаша на седмица им е достатъчна .Всеки казва че вампирът убива своята плячка това не е така от векове е правило да се и по малко така след това няма тълпа хора която да гони вампира заради убийство за това са толкова незабележими.Изключваме позьорите за които четем в интернет или слушаме по новините те наистина имат психични проблеми>
0
0
Black_Bird
Black_Bird
17.08.2011 19:03
Вампирите са опасни за хората, понеже се хранят и се поддържат живи с човешка кръв!
Могат да бъдат убити само чрез изгаряне или чрез отсичане на главата им!
Съществуват, но се крият от хората, обикновено се крият по непристъпни за човека места като високо в планините, в гори, в пещери или по гробищата! За това излизат основно нощем, за да не ги разпознаят хората, защото са лесни за разпознаване-кожата им е бледа до сребриста и имат бледен мъртвешки вид, не могат да устоят при вида на свежа човешка плът и са с много дълги коси, нокти и зъби, като при всеки мъртвец! Но плътта им не е гнила и проядена като на зомбитата, които се вдигат от хората чрез разни ритуали!

Нито светлината е толкова опасна за тях, нито среброто, нито чесъна, нито кръста, нито молитвите им пречат, нито Библията! Не са слуги нито на дявола, нито на Бога, имат си своя собствена йерархия и се сврзват по-скоро с мрачните създания, макар че не се разбират добре нито с върколаците, нито със зомбитата, нито с призраците! Те съществуват, но рядко хора са ги виждали, за това малко хора вярват в тях!
0
0
дан
дан
08.01.2011 00:19
Вампирите не са опасни, а тези които ги описват, те са слуги на д....ла.
0
0
Азз ;)
Азз ;)
30.12.2010 00:56
Толкова ли си сигурна, че съществуват ?
0
0