Индийци женят жаби, за да прогонят сушата
Indians Wed Frogs Together to Drive Away the Drought
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Индийци женят жаби, за да прогонят сушата

Индийци женят жаби, за да прогонят сушата

Жаба

Над 1000 души са станали свидетели на необичайна сватба между две жаби, съобщава вестник Дейли експрес. Венчавката между двете земноводни е продължила шест часа, а всички присъстващите гости са били от няколко села, които се намират в индийския щат Асам.

За церемонията двете жаби са били облечени в специални сватбени тоалети, а за всички гости била поднесена и подобаваща почерпка, както се прави на подобни събития.

Венчавката се е състояла в село Дибругар, а след като е приключила церемонията, младоженците са пуснати на свобода, за да могат да се насладят на семейния си живот, както и да отнесат посланието на индийците до боговете.

Венчавката, която е организирана от местните, е с цел да се предизвикат валежи от дъжд – местните вярват, че този ритуал с жабите ще успее да им помогне и ще сложи край на сушата в района.

Ранджан Дас, който е от управата на град Дибругар, споделя, че до момента през тази година валежите са били малко и че тази необичайна сватба е опит на местните да омилостивят боговете.

Зелена Жаба
Снимка: Stoyan Petkov

Началото на церемонията започва с хващането на мъжка и женска жаба – двете земноводни са от различни села. Според вярванията на индийците, боговете ще се смилят над местните само и единствено, ако двете жаби не са от едно и също село.

Индийският ритуал може да изглежда меко казано необичаен, но според вестник Дейли експрес, той е и ефективен, защото след уникалната венчавка е завалял дъжд.

Сватбените ритуали на индийците са изключително любопитни, но не само те будят голям интерес. Съществува древна индийска легенда, според която мъж, който е бил ухапан от кобра, умира.

След това неговата съпруга се помолила на бог на име Манас Деви. Той съживил мъжа и по тази причина в Индия има традиция, според която всички поклонници на Манас Деви от село Махулия Сол се оставят да бъдат нахапани от кобри.

Преди това, обаче, хората се къпят с вода, в която се съдържат билки. Твърди се, че тези билки всъщност предпазват от отровата на змията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest