Мистериозен кратер се появи в Сибир
Mysterious Crater Appears in Siberia
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мистериозен кратер се появи в Сибир

Мистериозен кратер се появи в Сибир

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k966
Кратер

Прелитащ хеликоптер засне над Сибир огромен кратер, за който не се знае откъде се е появил. Според данните от камерата на пилотите кратерът е с диаметър от 80 метра.

Руските изследователи потвърждават съществуването на кратера. Той се е появил на полуостров Ямал, който е известен като Края на света. В момента учените изследват откритието и цялата местност около него.

Експертите трябва да вземат проби от кратера, за да изяснят произхода му. Освен от почвата проби ще се вземат и от водата, и от въздуха.

Около кратера има разпръсната пръст, което свидетелства за експлозия. Това накара някои от очевидците да предположат, че на мястото е паднал метеорит, но за сега тази теза се отхвърля от експертите.

Специалистите твърдят, че няма как метеорит да се удари в Земята и да остане незабелязан.

Тъй като Ямал е една от най-богатите територии на природен газ, в пространството се появи и версията за газова експлозия, но и това не е потвърдено.

Засега обаче версията за газова експлозия не се отхвърля напълно, тъй като вътрешността на кратера ясно подсказва за някакъв пожар.

"Определено можем да кажем, че това не е метеорит, но все още нямаме подробности какво точно е" – заяви говорител на Руското министерство на извънредните ситуации.

Първоначалните хипотези на учените се въртят около версията, че кратерът представлява природен феномен, известен в науката като Пинго – появява се, когато лед бъде изтласкан от земята.

Това лято в сибирския полуостров Ямал са се оформяли могили от топящ се лед. Възможно е тези ледени блокове да са избухнали в следствие на налягането, оставяйки огромен кратер на това място.

Феновете на НЛО и извънземни видяха в кратера площадка за кацане на пришълци.

От Москва казват, че за сега е рано да излязат с категорично становище, докато експертите не оповестят крайните резултати от изследването си.

Полуостровът се намира в Северна Русия, а наместен диалект Ямал означава Краят на света.

В този район необичайните явления не са нещо ново, като и преди са се появявали огромни дупки с неясен произход.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest