Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бог ли потопи Титаник?!?

Бог ли потопи Титаник?!?

Бог ли потопи Титаник?!?
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

"Да се спасява кой както може". Това била последната заповед на капитана на кораба Титаник, който на 15 април 1912 година потъва в Атлантическия океан.

Днес ви предлагаме една не толкова известна хипотеза за тази трагедия, при която при първия и последен рейс на Титаник загинали 1563 от общо 2224-мата пасажери на лайнера.

Някои изследователи и историци залагат на тезата, че корабът е бил потопен лично от Бог.

Над гордия кораб-гигант, рекламиран преди пускането си в морето като най-бързия, най-силния, най-сигурния в света, още от самото начало теглено проклятие.

На носа на Титаник били изписани богохулни имена и писания като "И самият Иисус не може да ни потопи" и "Няма Бог" с огромни, еднометрови букви.

Точно на мястото на тези букви корабът се разцепил на две при удара си с айсберга. Държанието на пътниците също съответствало на думите, изписани на кораба. През цялото плаване телеграфистите имали страшно много работа - всеки искал да изпрати телеграма и да се похвали, че пътува със световния гигант.

Екипажът също се държал високомерно и не обърнал внимание на предупрежденията за опасностите от сблъсъци с айсберги. Телефонистът на кораба "Калифорния" в продължение на цели 16 часа непрекъснато предавал съобщения до Титаник за опасността. Въпреки това офицерите на борда самоуверено твърдели, че айсберг по никакъв начин не може да повреди такъв колос като Титаник и продължили да следват същия курс със същата скорост. Искали да постигнат рекорд и да обявят кораба за най-бързият в света.

Бог ли потопи Титаник?!?

След фаталния сблъсък от Титаник заизпращали сигнали "SOS, SOS! ", но вече нямало кой да ги чуе и да им помогне. Телеграфистът на "Калифорния" заспал, уморен от безкрайните опити да предупреди екипажа на Титаник. Наблизо се намирал влекат, но той не бил оборудван с телеграф. А белите ракети, с които Титаник търсел помощ били приети като фойерверки в чест на корабното тържество. Червените ракети, които в мореплаването са знак на бедствие, просто липсвали на кораба. Тъй като преди рейса ги сметнали за ненужни.

Така след като останал глух за предупрежденията Бог сам се противопоставил на "Титаник" и човешкото високомерие, смята поддръжниците на тази теза. Така се сбъднало предупреждението на Апостол Павел "Бог се противи на горделивите, а на смирените дава благодат! ".

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
58
49
33
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
29.04.2018 11:02
Разбира се, че не е бог на 90 ли сте, че вярвате???????
0
3
Анжел
Анжел
10.08.2014 10:53
Бог е милостив от гледна точка на търпението,дава шанс на всички да се поправят.Но в случая тази голяма подигравка не му се е понравила и ето ви резултата-скорошно наказание.Пък и много хора не разбират,че смисъла на живота не е в получаване на облаги в тоя живот ,за някакви си до 80 ,че и по малко години,а за вечността, която ни чака след смъртта.Много хора мислят Бог за милостив чак балък,но такива случки показват ,че Бог ще прати в рая само истинските вярващи,останалите ще се мъчат в ада...
6
2
Бог
Бог
09.01.2014 16:17
Не бях аз, беше Посейдон, кълна се в Зевс.
12
11
00908
00908
09.01.2014 16:10
Бог? Не сте ли малко големи за въображаеми приятели, а?
10
9
анономка
анономка
02.04.2014 17:24
ти си пълен идиот
6
1
Тома Неверни
Тома Неверни
20.07.2013 00:31
Бог! Нямал да го направи! Но го е допуснал. Добре, заслужили са си го заради гордостта и високомерието... Но къде е бил Бог във Въртоломеевата нощ? А когато са хвърляно на лъвовете християните в Рим? А светата инквизиция предполагам е божието милосърдие???
Бог!Всичко при Титаник е заради човешката глупост!
6
7
---
---
09.07.2013 10:44
Стига сте обвинявали за всичко Бог, да, той може би е знаел, че ще стане така, но в никакъв случай не го е причинил той!!! Спрете и помислете, при положение, че всеки ден Бог ни закрия, защо накрая да убие толкова много невинни хора? Ами хайде мислете с главите си!
3
2
Maria 28
Maria 28
20.01.2013 15:29
Титаник е бил най-луксозният и бърз за времето си.И капитанът е искал да докаже бързината му.Движели са се наистина твърде бързо и когато видели айсберга били твърде близо за да се отклонят.Бързината ги теглела и корабът бил неуправляем. Неуспели да се отклонят и огромната буца лед направила огромна цепнатина в корпуса на Титаник.Мислели че стоманата от която бил изграден корабът го прави непотопим,но всъщност се оказало че при тази бързина огромен айсберг би нанесъл смъртоносни поражения."Първо първа класа.Ако човек от трета класа се опита да се качи на лодка ще бъде застрелян"това били думите на екипажа при евакуацията на пътниците.Корабът потънал за по-малко от 3часа.
Това се знае...а дали Бог е потопил световноизвестния Титаник,това не е вярно.Защото изписаните на носът на Титаник думи нямат връзка с потъването.Плюс това корабът не е бил разцепен на носът,а на корпуса.Ако вярвате в Бог ще знаете че не е толкова жесток че да погуби толкова невинни хора и най-вече деца.Замислете се!
6
2
Браво
Браво
20.04.2012 21:06
Да не ви плащат за безумно тъпите коментари ?
бОГ( умишлено съм го написал така) има толкова голямо участие в потъването на Титаник, колкото и аз имам т.е. никакво.
1
2