sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Как да накараме мозъка да работи по-добре

Как да накараме мозъка да работи по-добре

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Мозък
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Мозъкът е истински суперкомпютър с все още неразгадани и неизследвани докрай възможности. Въпреки феномена на генетичната обусловеност, поради която мозъкът е пълен с информация още в ранното ни детство, това е орган, който постоянно еволюира.

Всичко зависи от това как точно го използваме. Всеки от нас може да увеличи нивото си на интелигентност, стига да е готов да жертва от свободното си време часове за тренировки, медитация и упражнения за мозъка.

Има няколко трика да накарате мозъка си да работи по-добре. Първият, и може би най-важният е постоянно да натоварвате тялото си с упражнения. С напредването на възрастта мозъчната тъкан се свива постепенно и мозъчните клетки могат да намалят функциите си. Кардио-упражненията снабдяват мозъка ви с повече кръв и повече кислород. Това спомага за подобряването на мозъчната дейност.

Медитация

Медитирайте – това ще подобри работата на мозъка ви. Днешният начин на живот се разпределя трескаво между работата, децата, задълженията по дома и почти не ви остава време за релаксация. Мозъкът ви е претоварен с безброй задачи, които трябва да свършите, и медитацията е един от най-старите начини да освежите ума си.

Медитативните практики включват спокойни упражнения, които се фокусират върху дишането. По време на тези упражнения умът ви трябва да е освободен от мисли и тревоги. С редовно медитиране мозъкът ви подобрява много от своите функции.

Консумацията на риба се отразява много добре на мозъчната дейност. Ако редовно ядете риба, това увеличава възможностите на мозъка ви с над десет процента.

Колело

За да подобрите мозъчната си дейност, избягвайте възпаленията. Те могат да са предизвикани от различни причини, но се отразяват върху целия организъм и съответно – на работата на мозъка.

Тренирайте постоянно мозъка си, тъй като и той като тялото ни има нужда от упражнения, за да е постоянно във форма. Кръстословици, логически игри и математически задачи ще поддържат мозъка ви в добра форма.

Намерете си ново хоби или развийте ново умение – това ще се отрази перфектно на работата на вашия мозък. Така мозъчната ви дейност ще излезе от така наречената зона на комфорта – да правите нещата, които за вас са лесни и вече са рутина. Когато мозъкът ви се опитва да прави нови неща, той създава нови неврони.

Най-важното условие за подобряване на мозъчната ви дейност е да избягвате стреса. Това е доста трудно, но когато ви е възможно, избягвайте конфликтните ситуации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest