sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Най-опасните породи кучета

Най-опасните породи кучета

AdminAdmin
Дарт Вейдър
658392
Доберман
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Кучетата са много различни физиологически според вредата, която могат да причинят и в действителност, наследствеността на породата определя това, така че не количеството любов и социализация би могла да промени някои кучета.

Човек може да бъде добър стопанин и да промени природата на кучето си напълно. Малко любов може да промени целия нрав на животното. Много хора изпитват любов към кучетата, но винаги се пазят далече от тях, тъй като са уплашени от кучетата по много начини. На първо място, човек, който е за първи път собственик на куче, би могъл да игнорира правилата на отглеждане. Това ги прави чувствителни по отношение на кучетата. Второ, хората, които имат деца, винаги изпитват страх от кучетата заради техните деца. И накрая, много кучета разпространяват различни заболявания, особено в домовете им, около техните кучешки легла. Кучетата също така са способни да разпространяват и много алергии.

Всички кучета могат да бъдат потенциално рискови, но някои породи кучета са по-опасни от други. Много видове породи кучета могат да бъдат относително по-силни и по-големи от среден на ръст човек. Обучението, социализацията и загрижеността могат да окажат важно влияние върху поведението на тези животни, въпреки че отглеждането на някои кучета е по-рисковано.

Питбулите са едни от най-смелите и решителни кучета, които могат да се насъскат срещу всеки враг. Поради тази причина те са от най-предпочитаните за участие в борбата с кучета. Тази порода кучета дори може да осакати човек до смърт, като стяга челюстите си, докато не умъртви жертвата.

боксер куче

Друга порода кучета, аляски маламут, имат нужда от много упражнения, за да станат оттегчени и да не нападат. Като цяло типични за тях са властта, безредиците, жизнеността и движението.

Друга порода, която е необходимо да се спомене е доберман пинчър. Външният вид на тази порода говори за бдителност, интелигентност и надеждност. В резултат на това се счита, че те са една от ненадминатите за отглеждане породи кучета.

Кучето обикновено напада само в случай, че неговото семейство е в опасност или когато бива раздразнено. Ротвайлерите са склонни на много насилие, дължащо се на тяхния страстен отбранителен характер. Ротвайлерите обикновено се използват като кучета - пазачи.

Кучетата немски овчарки са порода, която е известна като елегантна и внимателна. Те се използват най-често като полицейски кучета.

Друга също много популярна порода кучета са хъски. Въпреки тяхната жизненост и интелигентност, тази порода не се счита да са добри кучета пазачи. Това се определя от тяхната нагласа и индивидуални характеристики.

Кучетата боксери са изключително умни, енергични и жизнени кучета. Те не се поддават лесно на обучение, тъй като са вироглави по природа. За боксерите не е характерно насилието.

Ако все още си нямате кученце и желаете да си вземете такова, разгледайте нашите обяви за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
518
412
312
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (41)

Изпрати
Иля
Иля
10.03.2016 17:03
А вие, които пишете тука имате ли необходимите знания за тези породи кучета бе, а? Такива сме, само знаем да недоволстваме >
0
0
Поля
Поля
04.01.2014 22:32
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Ако ще си вземате куче не четете това! Що за глупост?! Има опасни ХОРА. Кучетата(всяка порода) са прекрасни любимци ако се отгледат добре! Кой ги кара да се бият? Кой ги тормози? Кой не се грижи за тях? Животните се учат от стопаните си! Как може да познавам поне едно куче от всички породи тук и да са милички като агънца?! Зависи от хората! Единствената опасна и зла порода сме ние!!!
14
0
!
!
05.01.2014 00:10
Абсолютно съм съгласна !
Що за средновековни предубеждания!?
Няма опасни кучета, има опасно зли стопани. Куче и дете са както ги възпиташ и вината за поведението им е изцяло на родителя/стопанина.
Питбулите и ротвайлерите са сред най-предпочитаните кучета за семейства с деца, защото са изключително нежни, грижовни и много успешно наглеждат малките. Точно за това през по-миналият век са били любима порода "детегледачки" на запад.
18
1
мариана
мариана
15.08.2013 12:51
1. Аз имам дете, но не изпитвам страх от кучета, заради него.
2. Поведението на кучето и социализацията му се определя от отношението на човека към него, породата е маловажна.
3. Кучето винаги ще си остане куче.
4. Не би ги игнорирал, ако не иска да ги игнорира.
7
1
Илиян
Илиян
13.08.2013 08:31
за пореден път чета простотии в тази страница, спирам!
4
0
Вяра
Вяра
12.08.2013 01:09
Няма такава глупост!!! И какво е общото със заглавието?!
1
1
Ели
Ели
10.07.2013 17:09
Няма лоши кучета-ИМА ЛОШИ СТОПАНИ.
Много тъпа статия.Ако се мотивираш и от булонка може да направиш звяр.
5
0
джу
джу
04.07.2013 11:41
Изключително тъпа статия. Този, който я е писал, сигурно е виждал куче само на снимка...
5
0
Развъдник английски булдог
Развъдник английски булдог
17.05.2013 12:25
Човека писал тази статия,няма и елементарни познания по кинология.Няма и абзац без глупости.
3
0