sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»Вампирите - мъртвите грешници

Вампирите - мъртвите грешници

Вампирите - мъртвите грешници

Разкази за вампири има във всички народни предания. Вярва се, че вампирите са умрели грешници, чиито души не отиват на онзи свят, а остават приковани към тялото и навиците си. Смята се, че вампирът е мъртвец, когото не приемат на небето.

По времето на Австро-Унгарската империя, през 1972 година, австрийските власти са записали под №98 невероятен случай, станал в Киселево (днешна Сърбия). В това село умрял селянинън Петър Благоевич и бил погребан по сръбските обичаи, но след известно време бил изваден и изгорен.

След смъртта на Петър в същото село за осем дни умират още девет души от неизвестна болест само за едно денонощие. В своя последен час умиращите твърдели, че споменатият Благоевич, умрял преди десет седмици, идвал в съня им, надвесвал се над тях, душел ги и сега те трябвало да умрат...

Жената на един покойник твърдял, че при тези същества тялото се запазва в земята, без да се разлага и в гроба им порастват коса, брада, нокти и дори нова кожа.

Това вярване накарало селяните да отворят гроба на Петър Благоевич. Повикали свещеник, взели остър прът и с него пробили сърцето на мъртвеца. При пробождането се проявила съвсем свежа кръв. Тя потича и от носа, и от ушите на трупа. След това, както се правело в такива случаи, изгорили тялото и така в селото настъпило спокойствие.

Вампирите - мъртвите грешници

Вампирите се появяват най-много през зимата, твърдят вярващите в тяхното съществуване. Обикновено те са облечени в погребалните си дрехи, а през раменете им е подметнат покров, от който никога не се разделят.

Някои твърдения гласят, че вампирите често идват в леглото на жените си и спят с тях. Ако тя забременее, се раждат вампирчета.

В Черна гора пък вярват, че вампирите не посещават само своите жени, но и чуждите и млади булки. Понякога вампирите убиват определени хора и те се наричат таласъми или вампирясали.

Вампирите най-често се убиват с пушки. Бабите казват, че когато се убие вампир, от него остава само нещо като пихтия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
СлАдУрАнКа
СлАдУрАнКа
10.02.2012 13:58
Глупости това не може да е вярно!Само как ЛЪЖЕТЕ всички хора не е ясно може ли ТАКА !!!!
0
0
Lill Thunch - The Man of The Moon
Lill Thunch - The Man of The Moon
22.07.2011 23:03
Абсолютни глупости.
0
0
miusiulmanin
miusiulmanin
18.06.2011 16:56
Нямате ли си друга работа, та пишете глупости и лъжете малките деца. Умрял не може да бъде вампир. Вампирът е създание от Аллах със същите задължения като на човека да бъде раб служител на Аллах. В исляма тези ги наричаме джинове. Само, че те са невидими за човешкото око освен, за което те пожелаят. И на тях също ще им бъде търсена сметка в отвъдното за делата им.
2
2
Читател
Читател
07.05.2011 02:37
Глупости на търкалета.
0
0
anngi
anngi
29.12.2010 20:42
Вампирите спят с жените си, но търсят и други.
0
1