Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Откриха нов вид тиранозаври

Откриха нов вид тиранозаври

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k721
Динозавър

На строителна площадка в Китай беше открит нов вид тиранозавър, наречен Пинокио рекс. Откритието беше потвърдено от екип палеонтолози на шотландския университет в Единбург.

Шотландските специалисти съобщават, че новият вид тиранозавър е имал издължена муцуна, заради което е получил и името си Пинокио рекс.

Научното название на тиранозавъра е Qianzhousaurus sinensis, а специалистите смятат, че той е съжителствал на Земята с тиранозавър Рекс преди 66 милиона години през късната креда.

За разлика от тиранозавър Рекс, който е достигал 13 метра дължина, Пинокио рекс е бил дълъг около 8.8 метра и е тежал 800 килограма.

Динозаври

Макар и муцуната на тиранозавър Рекс да е била с по-големи размери, тази на Пинокио рекс е била по-издължена, като по нея е имало и рогца.

Новооткритият скелет на Пинокио рекс е изваден от земните недра на строителна площадка в Китай и по-късно е идентифициран от палеонтолози от университета на Единбург в Шотландия.

Учените споделят, че преди години са попадали на фосили от същия вид динозаври в Китай и Монголия, но тогава не са успели да определят с точност вида на откритието си.

Според специалистите последната находка на китайска строителна площадка със сигурност доказва, че Пинокио рекс е съществувал и Земята е била обитавана и от друг свиреп хищник с внушителен вид.

Птици

Палеонтолози отбелязват и че най-вероятно външният вид на тиранозавъра е бил доста комичен заради издължената му челюст.

За сметка на това обаче според учените по всяка вероятност Пинокио реск е бил по-бърз от тиранозавър Рекс и се е движил по-безшумно от него.

Наскоро изследване на британският университет в Оксфорд стигна до заключението, че динозаврите не са измрели, както твърдят повечето научни теории, а се се превърнали в птици.

Според изследователите проучванията на 426 вида динозаври са доказали, че те са еволюирали с течение на времето, както е станало с повечето животни от тази епоха.

Ръководителят на проучването професор Роджър Бенсън заявява, че с времето динозаврите са намалявали размерите си, докато се превърнат в познатите ни птици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest