sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Алигатори, крави и златни рибки валят от небето

Алигатори, крави и златни рибки валят от небето

Алигатори, крави и златни рибки валят от небето
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

От както свят светува, от време на време върху земята се изсипват дъждове не от вода, а от жаби, сардини, каракуди, та дори и крави. Днес ще ви припомним няколко подобни случая, които са официално документирани.

През 1873 г. списание Scientific American съобщава, че в град Канзас Сити се е изсипал дъжд от жаби. От 1901 г. има аналогичен случай, но в град Минеаполис. 80 години по-късно жителите на градче в Гърция също ловили падащи жаби. А през 1995 година сурия от жабоци се изсипала директно върху колата на британката Нели Строу от графството Шефийлд.

Как крякащите животинки са се озовали в небето? Всъщност в това няма нищо свръхестествено. Те са били вдигнати във въздуха от силна струя вятър, образувал се в резултат на зараждането на урагани или торнада. Същата съдба застигнала и рибите, които заваляли през Февруари 1861 в Сингапур.

В един приятните летен ден през 1948 г. играч на голф в Англия въобще не обръщал внимание на буреносните облаци. Докато изведнъж от тях не заваляла херинга.

Алигатори, крави и златни рибки валят от небето

Свещеници по принцип са известни с това, че получаваш знаци свише. През 1966 г. отец Леонард Берн от Сидни обаче получил от небесата огромна риба, която с такава сила го цапардосала, че контузила рамото му.

Историята помни и по-ужасни дъждове. През 1890 година списанието Popular Science News съобщава, че в малкия италиански град Месиняди е валял кървав дъжд. Предполагало се, че това е кръвта на птиците, помляни във въздуха от прекалено силен вятър. Тази версия обаче не се връзва много, тъй като е валяла само кръв, без други останки от птици.

През 1881 г. в Уорчестър, Англия, пада дъжд от охлюви и раци. През ноември 1996 г. в южната част на Тазмания, след паднал през нощта дъжд жителите открили из нивите си стотици златни рибки. През 1877 пък дъжд донесъл няколко алигатори на ферми в Северна Каролина.

Но най-необичайният дъжд е от 1990 година. В японска рибарска лодка в Охотско море от небето падна... крава. Добичето повреди лодката и тя потъна, а рибарите се спасиха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Динко
Динко
17.05.2013 16:39
по големи олигофрени можете ли да влизате в тоя сайт ме интересува.
0
0
tedka
tedka
05.06.2011 09:58
Някой вярва ли на тези глупости ?
0
0
roze
roze
23.04.2011 08:00
Последният случай е изяснен. Кравата е пренасяна в един руски самолет, но се е отвързала и започнала да създава проблеми и са я пуснали навън.
Японските рибари са били дадени под съд за това, че са унищожили лодката-трябвало да платят обезщетения на собственика, а те обяснили, че е паднала крава от небето, която разрушила лодката. Естествено, съдът не повярвал, но историята била публикувана и руснаците-пилоти научили за нея и се обадили в Япония, за да потвърдят историята.
0
0