sanovnik.bg»Статии»Мистерии»В Шри Ланка заваляха риби от небето

В Шри Ланка заваляха риби от небето

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k920
Риби от небето
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Жителите на село в близост до град Чилау в Шри Ланка станаха свидетели на необикновена природна аномалия – от небето над острова заваля риба.

Свидетели на феномена разказват, че рибите са започнали да валят заедно с дъжда, като някои от морските обитатели са били живи.

Местните хора са успели да съберат над 50 килограма риба, които веднага са били консумирани.

Местните споделят, че не се притеснят от рибата, която са хапнали, тъй като рибите са били за кратко във въздуха и не са успели да се замърсят или заразят.

Според учените природния феномен е дело на ураган, който заедно със загребваната от морето вода, издига във въздуха и намиращи се в обсега му риби.

oarfish

Силата на урагана е успяла да улови всички риби и морски обитатели, които плували на плитко в някой езера и реки в Шри Ланка.

Това не е първият случай, в който странни неща се изсипват от небето над Шри Ланка. През 2012 година в южната част на страната, подобна буря донесе значително количество скариди.

Миналият месец риба с дължина от 4.5 метра успя да изненада научните среди.

Рибата с митични размери е била изхвърлена от Атлантическия океан на мексикански плаж и е била забелязана от група туристи, които веднага е заснели огромното морско създание.

Смята се, че този вид риба е провокирала много от моряшките истории, в които се разказва за чудовища, обитаващи морските дълбини.

Видът на рибата се нарича Oarfish, което на български се превежда като риба-лопата.

„В момента, в който я видях да приближава брега, замръзнах. Това е едно от най-красивите същества, което съм виждала и си признавам, че бях крайно изненадана. Малко след като тя бе на брега птиците решиха да довършат работата“ – разказва един от очевидците.

Този вид риба почти не е изследван от учените. За нея се смята, че може да достига до 17 метра на дължина и тегло от близо 300 килограма.

До момента гигантските морски обитатели, които са намирани на бреговете, са били мъртви, а за начина им на живот се знае съвсем малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest