sanovnik.bg»Статии»Астрология»Ретроградност на планетите»Марс стана ретрограден – какво да очакваме

Марс стана ретрограден – какво да очакваме

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k963
Марс

От 1 март най-активната планета в астрологията Марс започна ретроградния си ход. Червената планета започна да се движи в обратна посока в знака на Везните и това ще продължи до 20 май.

Марс е планетата свързана с енергията, активността, инициативата, борбата и нуждата от победа. Тази планета се свързва и със сексапила, спорта и агресията.

Когато планетата стане ретроградна, е характерно сферите от живота ни, които тя контролира, да попаднат в застой.

Възможно е до 20 май да сме по-раздразнителни и по-избухливи. Възможни са също и инциденти с огнестрелни оръжия, запалими вещества или режещи предмети.

Космос

Като цяло периодът на ретрограден Марс не е подходящ за нови начинания, защото прибързаността може да ни подведе. Не се препоръчват и хирургическите интервенции.

Ретроградието на Марс във Везни може да се окаже важен период за личните отношения. В ретроградна фаза Марс може да даде възможност за дискусии относно личните отношения, интимните връзки, търсенето на компромис.

Възможно е нестабилните връзки да вървят към своя край. Някои могат да срещнат хора от миналото и да възобновят отношения, които не са доизживяни.

Ретроградният Марс се намира в напрегнат аспект с планетата на любовта Венера. Това може да доведе до големи скандали и по-трудно стигане до компромисни решения.

Планети

В средата на април трудно ще намираме хармонията, защото тогава е първото лунно затъмнение за годината, което ще се намира в близост с ретроградния Марс.

Дните в края на април се очертават като доста динамични, защото тогава Марс ще образува аспекти с Уран, Плутон и Юпитер. Тогава тлеещото недоволство ще се излее по неочакван начин.

Опозицията между Марс и Венера на 13 май може да ни постави през сериозен житейски избор. Хармонията с Меркурий от друга страна по това време може да тушира напрежението.

Ретроградието на Марс най-силно ще се усети от зодиите Овен и Скорпион, защото това е тяхната планета-управител. Понеже е ретроградна във Везни, представителите на тази зодия също ще срещат спънки по пътя си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest