Духове навестяват близките си преди смъртта си
Ghosts haunt his family before his death
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духове и Призраци»Духове навестяват близките си преди смъртта си

Духове навестяват близките си преди смъртта си

Духове навестяват близките си преди смъртта си
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Много духове се появяват само веднъж, в момента, в който земният им път свършва.

Една от първите документирани истории от този род се случила през 1250 година. Пред игуменката на Лейкок в Англия се появява скелет. По хералдиката, изписана на щита, тя разбира, че това е нейният роднина Уилям Лонгспи, който по това време бил на кръстоносен подох. Споделила с приятелите се за посещението, но никой не й повярвал.

Шест месеца по-късно пратеник от Египет донесъл новината, че Лонгспи е убит по жесток вачин от сарацините точно в деня, когато се появил призракът.

На 22 йни 1893 година лейди Тайрън дала прием в дома си на Итън Скуеър в Лондон. Малко след 3.30 часа много гости видели съпруга й, адмирал Джорд Тайрън, да преминава безшумно през салона.

Когато казали на съпругата му, тя била доста объркана: "Сигурно се лъжете. Мъжът ми е в открито море и командва маневри." На същия ден обаче адмиралският кораб от Кралската марина "Виктория, на който бил и Тайрън, потънал след сблъсък с друг кораб.

Причината за катастрофата била погрешна заповед на Джордж за атака.

Друг случай: в своите мемоари от 1871 година лорд Броугхам разказва за сделка, сключена със състудента му от Единбургския университет. Сделката била следната - който от двамата умре първи, да се яви на другия, за да му даде информация за живота след смъртта.

Приятелят на лорда заминал за Индия и той с години не чул никаква вест от него. Но една вечер, когато Броугхам излизал от банята и посягал да си вземе кърпата, видял приятеля си да седи върху тоалентото столче.

Когато се съвзел от шока, видението вече го нямало. По-късно получил писмо от Индия, в което съобщавали, че приятелят му е починал.

Две странни история пък съпровождат смъртта на английския лорд Томас Литълтън, погребан през ноемвра 1779 година. Една сутрин на закуска Литълтън си спомнил, че през нощта видял дух. Девойката, която го посетила, била съблазнена от родна и след като той я изоставил, се самоубила. Тя казала на лорда, че ще умре след три дни точно в същата минута. Това се случило на 24 ноември.

Литълтън не се притеснил от преживяното и изнесъл блестяща реч в Камарата на лордовете. На третата нощ, точно в 23 часа, той са строполил в ръцете на камериерката си.

Същия ден Литълтън бил поканен за уикенда у Питър Ендрю, негов колега от парламента. Ендру го чакал дълго и накрая си легнал малко ядосан. Събудил се около 23 часа и видял до леглото си Литълтън. Лордът бил облечен в халата, който Ендрю предварително приготвил за него.

Питър понечил да пита госта си защо толкова е закъснял, но Литълтън казал: "С мене е свършено, Ендрю".

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest