Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духове и Призраци»Духът на Касандра обитава дворец в Италия

Духът на Касандра обитава дворец в Италия

Духът на Касандра обитава дворец в Италия

Замъкът на благородниците Сорония се смята за един от най-хубавите и най-съвършени в цяла Италия. Намира се близо до град Парма в северната част на страната.

Това място вече столетия е собственост на фамилията Мели Лупи. От 400 години се разказва и легендата за дона Ченерина, домашния дух на замъка.

Духът на Касандра обитава дворец в Италия

Диофебо Лупи ди Сориня е настоящият собственик на замъка. В него на почетно място е картината на прочутата дама, която държи роза в ръцете си.

През вековете много от членовете на фамилията Лупи са се убедили колко злобен и ревнив е този дух. Всеки път, когато накой от мъжете на благородната фамилия довеждал в замъка някое момиче или своя любовница, доня Ченерина унищожавала по някой скъпоценен порцеланов предмет и плашела гостенката.

"Наричаме я дона Ченерина, но нейното истинско име е Касандра Маринони. Като дух тя започва да се появява на 19 юни 1573 година, денят, в който била варварски убита с 30 удара, нанесени с нож от въоръжени стражари. Това злодеяние е извършено по погрешка, жертва е трябвало да стане друга жена", разказва Диофебо.

Касандра е била съпруга на един от благородниците в семейството.

Името си Ченерина получила от дългата си пепеляво-синя коса. На италиански ченере означава пепел.

"Към мен е любезна и доре ме пази. Понякога, когато е сърдита, започва да размества мебелите и удря по вратата. Случва се и без вятър изведнъж да се отворят всички врати и прозорци в къщата. Няколко пъти ми спаси живота. Чувствам нейното присъствие особено когато съм за волана и пътувам на дълъг път. Веднъж гласът й ме накара да намаля скоростта. Ако не го бях направил, днес нямаше да съм жив", разказва Диофебо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Динко
Динко
16.03.2013 10:37
хора в няколко разлини публикации в този саит съм писал по темата сами може да проверите идеята ми е ако наистина някои иска да усети тръпката да приживее срешта с паранормална акктивност и дори на едно определено място да види с о ите си призрак мога да ви помогна знам няколко места в българия но не са за всеки трябва здрава психика.пишете ми на скаипа ЛОРДА ОБЗОР СЛЯТО И НА ЛАТИНИЦА.
2
0
Maria 28
Maria 28
05.01.2013 15:27
Котката ми е черна персийка с жълти очи и е кръстена на духа и жената Касандра.За мен тя е била много красива(виждала съм снимка на портрета)и е прекрасен дух.Няма защо да ви е страх.Тя не е лоша,просто съдбата ѝ е била такава!
0
0
Деница
Деница
03.02.2012 20:55
И аз имах абсолютно същото чувство .
0
0
Eva
Eva
02.06.2011 17:22
Докато четох имах чувството, че някой е зад мен.
0
0
мком
мком
16.02.2011 15:46
Мале, аз бих се напикала от страх.
0
0