Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Непознато същество изплува край Филипините

Непознато същество изплува край Филипините

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k720
Гигантски калмар
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Край село Масаплод Сур в областта Негрос Ориентал във Филипините морето изхвърли останките на мистериозно морско същество, за чийто вид експертите не могат да дадат категоричен отговор.

Непознатата находка хвърли в недоумение местните жители, които твърдят, че до момента не са виждали подобно същество.

Експерти, които по-късно са огледали мъртвото тяло на животното, също признават, че нямат никаква представа какво е то.

Според италиански еколог намерените останки принадлежат на кашалот, но становището му бързо беше оспорено от Бюрото за риболов и водни ресурси на провинцията.

От Бюрото смятат, че червеникавият оттенък на кожата на създанието, което е с дължина 10 метра, показва, че то е някакъв вид гигантски калмар.

Останките на мистериозното животно са транспортирани до университетската лаборатория на Силиман, където трябва да се проведат подробни изследвания, за да се разбере с точност произхода на мъртвия морски обитател.

Кашалот

По-рано тази година в интернет пространството бяха показани кадри на 4-метрово чудовище, което приличаше на огромна риба.

Създанието, което приличаше на същество, излязло от филм на ужасите, изплува край испанското село Луис Сирет.

Местните жители се натъкнаха на находката на 15 август на плажа Виларикос, намиращ се наблизо до селото им.

Морското създание, изхвърлено на брега от вълните, имаше и рога и специалистите не успяха да дадат категоричен отговор за вида на създанието.

Плашещата находка предизвика оживени дебати в местността.

Жители на испанското селце разказваха легенди, в които се твърди, че по време на Студената война самолет на американските военни служби се опитал да се спаси от катастрофа, като пусне в района на селото 4 бомби с плутоний. Една от тях паднала в морето и така и не била открита.

Местните са категорични, че в резултат на радиацията от бомбата в морето са започнали да се появяват странни същества и гигантски риби-мутанти, като трупът на странната твар, изплувал на брега, е доказателство за радиацията във водите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest