sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Петър Дънов»Десетте заповеди на учителя Дънов

Десетте заповеди на учителя Дънов

MarianeMariane
Джедай
329112182
Дънов
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Учителят Петър Дънов или както го наричат последователите му - Беинса Дуно е една от най- ярките личности в българската духовна култура и история. Дънов е посветил живота си в търсенето на място и ролята на човека във Вселената, природата и обществото.

Заветите, които тази изключително надарена духовна личност е оставила на всички нас, са ключ към вътрешното духовно израстване. Ще ви представим десетте „Божи“ заповеди на учителя Дънов, които трябва да следваме, ако искаме за изпълним живота си със смисъл и доброта.

1. Трябва най-първо да угаждате на Бога. Но не ви говоря за онзи Бог, за който учените твърдят, че е в пространството. Говоря ви за живия Бог, който иска вашето добро и благо и който е навсякъде около вас и най-вече вътре във Вас.

Човек

2. Ще ме попитате: „В какво се изразява божественото? “. Аз ще ви разкрия как се проявява Божественото. Ако имате един приятел, постарайте се да откриете поне една добра черта в него. Много хора се оплакват, че никой не ги обича. Ето какво трябва да правите, за да ви заобичат.

Когато имате един приятел, който искате да ви обича, намерете в него една добра черта. Приемете я в душата и ума си и постоянно я дръжте там, и той ще Ви обикне. Ако критикувате някой в душата си, той няма да ви обикне. Не бива между вас да има междина.

3. Не се лакомете! По-добре ще е малка пожъната нива да имате, отколкото да имате голяма нива, който да остане непожъната. Защото малкото добро, когато се отглежда, то се умножава многократно.

Петър Дънов

4. Не се корете за грешките си. За направена простъпка не съжалявайте, а хвърлете силите си да я изправите. Не съжалявайте за направеното добро, радвайте се.

5. Насочете гнева си към в полза. Много учени се борят с гнева си чрез работа. Когато учен е онеправдан или критикуван, той взима перото и пише. Пише, докато се успокои и постигне още по-големи висоти.

6. Знам, че е трудно, но ще ви дам едно важно правило: Гневи се, но без да си разгневен! Обезверявай се, но не се предавай и не се отказвай!

7. Освободете се от излишните и непотребни желания – само така може да си починете пълноценно. Отърсването от излишните емоции и желания е психологически закон, който хората трябва всекидневно да прилагат.

Вяра

8. Учете се на задоволство, но не външно, престорено, а от сърце. Трябва да си доволен дълбоко в сърцето си. Защото когато вътрешно си доволен, каквото и да ти се случи, ще го понесеш с ясно и отворено съзнание. Дори и да пъшкаш и да страдаш, ще понесеш всички съзнателно и доброволно.

9. Намерете душата си – Вашата душа и обърнете вътрешния си взор към нея. Защото когато намерите душата си ще почувствате вътрешна пълнота. Ще изчезне празнотата, която сте изпитвали и ще живеете в хармония със себе си.

10. Мислете добро! Добрите мисли не се отдалечават от този, който ги проектира в пространството, а остават завинаги около него. Добрината се разпространява в околното пространство, подобно на жизнената сила на растенията, която се движи нагоре и надолу от върха към корените.

Тази добрина търси съответстващ жив магнетизъм, електричество ако щете, които ще ѝ послужат в оформянето и развитието. Следователно добрите мисли и добрите дела се заобикалят със съмишленици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
58
410
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ГуРуЕв
ГуРуЕв
28.05.2015 23:04
Абсолютна чистота във Всичко... и в Словото Му също - нали!?
2
1
Виракоча
Виракоча
27.02.2015 19:53
Живей както живеят останалите, със сигурност си на грешен път. Над 99 процента от тълпата маршерува с бодра крачка към Ада.
1
1
zori
zori
03.12.2013 12:01
Супер яко!!!
10
0