Символика на татуировките
Symbolism of Tattoos
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Символика на татуировките

Символика на татуировките

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983368
Татуировки

Преди години татуировките бяха просто една ексцентрична мода, която само най-смелите пробваха. Днес татуировка има всеки втори човек – красива, странна, чудата, смешна, забавна или запомнящи се.

Една от тенденциите е да се изписват определени мъдри и не чак дотам мисли. Те отговарят на същността или просто са се харесали на човека, който си ги е татуирал. Също толкова често обаче се срещат символи, рисунки и йероглифи, които разказват много повече с тайното си послание.

Мистични знаци

Татуирани по тялото мистични знаци и орнаменти говорят за това, че човекът, който ги избира, има изключителна вяра. Тук не става въпрос само за Бог – той може да вярва в доброто или просто в оклутното. Ако избере татус, който описва кръст, безграничие или вечност, той наистина има изключително силен дух и вяра в силата, баланса или нещо лично.

Трайбъл плетеници

Татуиране

Татусите, наречени „tribal”, представляват модерни плетеници, които шарят ръце, рамене, кръстове, гърбове и крака. Те добиха широка популярност, когато редица известни личности, като Памела Андерсън и Майк Тайсън си ги направиха. Подобен тип татуировки носят хора с ексцентричен поглед над живота, които обожават да са център на внимание. Те действат само на база решенията на сърцето си, а не на разума и не обичат да играят по нечии правила.

Йероглифи

Татуирайки си китайски, японски, египетски или каквито и да е други йероглифи, ние навлизаме в света на неизвестното. Те носят тайно послание за нещо, в което вярваме или искаме да дойде в живота ни, а другите не разбират за това. Разположени на всякакви части по телата на мъже и жени, те са символ на сила, вяра, кураж, любов, красота, приятелство. Важно е да сме сигурни, че татуировчикът е изписал правилния знак.

Символика на татуировките

Египетски символи

Окото на Ра е най-често изрисуваният върху тялото египетски символ. Като цяло се смята, че египетските знаци носят късмет, мъдрост, просперитет и сигурност.

Цветни татуси

Те биват избирани от много артистично настроени хора, в които живее душата на поет, художник, танцьор и дори музикант. Те са амбициозни и много целеустремени. Цветната татуировка цели да се привлече внимание. По този начин човекът показва, че държи изключително много на позитивното хорско мнение за него.

Цветя и флорални мотиви

Пъстрите и колоритни мотиви в татуировките са много популярни сред жените. От една страна изглеждат впечатляващо, но от друга те са и много нежни, деликатни и красиви върху телата на дамите. Избират се по символиката на всяко цвете, която е строго индивидуална. Така например орхидеята значи красота, приятелство и любов, а лотусът – чистота, интелигентност и мъдрост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest