sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Не злобейте и ще живеете дълго

Не злобейте и ще живеете дълго

Не злобейте и ще живеете дълго

Най-вероятно сте чували, че завистливите, жестокосърдечни и зли хора си отиват по-рано от света.

Да разгадаят тази загадка се опитаха лекари от Университета в Питсбърг и холандски учени под ръководството но д-р Хилари Тиндл.

В продължение на 8 години те изследвали 100 000 мъже и жени, провели сложни псигологически тестове, позволяващи им да узнаят възгледите им за живота и полата.

И стигнали до следния извод: дружелюбните оптимисти, усмихнатите, сърдечни и отзивчиви хора живеят много по-дълго, отколкото циничните песимисти.

"Цинизмът, злобата и гневът повишават кръвното налягане, казва д-р Тиндл. – Оказа се, че в оптимистите рискът от развитието на сърдечни заболявания е много по-нисък, отколкото у песимистите. А шансът им да умрат поради всички други съществуващи причини е с 14% по-нисък."

Не злобейте и ще живеете дълго

Мрачните и черни мисли сериозно увреждат здравето, твърдят още учените. Изследвания на специалисти от Англия показват, че когато човек избухва в гняв в тялото му се произвеждат вещества, които водят до развитието на сърдечно-съдови болести.

Негативните емоции са свързани с освобождаването на агресивния хормон тестостерон. Ако нивото му в тялото е постоянно над нормата, се нарушава хормонния баланс, което води до сериозни вреди на всички основни органи.

Според учените от Бостънския университет в САЩ някои лоши особености на характера могат да се предават по наследство и също да влияят върху продължителността на живота.

"Ако чувствате прилив на злоба, отидете в спортната зала или във фитнеса. Така ще спасите здравето си", съветват лекарите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Дони
Дони
23.09.2013 22:04
Не съм съгласна,добрите си отиват рано,а злите живеят дълго!
1
0
Мария
Мария
27.09.2011 17:14
Да бе, да. Сигурно ?
1
0
desi
desi
27.09.2011 14:48
Аз мисля, че се погрознява от злобата и завистта.
1
0
desislava
desislava
14.02.2011 00:09
Да, наистина аз мисля, че имам нужда относно енергията. Пък и съчетаваш фитнеса за поддържане на тялото, особено за жените.
0
1