sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Предсказания на Преподобна Стойна

Предсказания на Преподобна Стойна

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983527
преподобна Стойна

Истинското име на Преподобна Стойна, 1883 г-1933 г, е Стойна Димитрова. Почти през целия си живот е живяла в с. Златолист, Петричко. Тя не е толкова популярна, колкото Ванга. Въпреки това Ванга сама казвала, че баба Стойна е три пъти по-силна от нея.

Всъщност Преподобна Стойна била известна и като духовната учителка на Ванга. Петричката пророчица неведнъж я е признавала за своя предтеча и често пращала болни да търсят изцеление на гроба ѝ.

Също така веднъж месено баба Ванга е идвала в Златолист, за да се зареди от големия чинар в двора на манастирчето "Свети Георги".

Родопи

Легендата гласи, че чудотворното дърво се извисява още от създаването на българската държава. Всеки страдащ трябва само да обгърне здравият му вековен дънер и ще се изцери.

Смята се, че чинарът дава огромна сила и енергия, както била убедена и самата Преподобна Стойна. Днес на дървото са вързани две люлки. Всеки, който има молба към светицата, трябва да се полюлее на тях.

Ванга

В двора на манастирчето се намира още и кладенец на желанията. Всеки, който има определено желание, само трябва да се наведе над него и да прошепне искането си над живата вода.

Преподобна Стойна била изключително популярна лечителка. Въпреки че почти през целия си живот била сляпа, тя била надарена с духовно зрение.

Тя, както много други наши пророчици, е направила предсказания за бъдещето на България. През 1933 г. тя казва пред семейството на Костадин Георгиев:

“Много работи ке станат. Ама чудото у България ке е след шейсет години. Ако политикантите скарат народо и он почне да се мрази, ке дойде глад и мор. Деца и стари ора ке умират без лек и лекарства. Обич, обич требе на ората, Коста, обич. Нема ли я, ке се затрие убавата ни държава...”

“Идете си по домовете, арни човеци, идете си, но да знаете - на нашата земя се е родила бела птица. От мъка се е родила. Може да е гълъб, може да е нещо друго. След 60 години тая птица ке литне по широкио свет. Който нашенец я види или пипне с чисти ръце и арно сърце, ке получи голема сила, дека никой не я знае... Айде идете си добри ора и се молете на Бога...”

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
513
423
315
29
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ани
Ани
21.02.2015 15:06
Става въпрос за съпругът на туроператорката.Преподобна Стойна е живяла в същия този манастир на пост и молитва кто(МОНХИНЯ) и не е имала СЪПРУГ!
10
2
Надежда Михайлова
Надежда Михайлова
19.11.2014 07:57
.сигурно има нещо вярно в това.
8
2
Мария
Мария
07.09.2014 22:01
Уникално е това свещено място, където се намира храмът "Свети Георги" - дом и на Преподобна Стойна. Имах щастието да усетя лично силната енергия, която залива тялото като вълна. Моя приятелка туроператор пък пази още на мобилния си телефон заснета сянката на светицата докато съпругът й пали свещ на гроба й - до църквата... Впечатляващо видео, наистина, доказващо според мен, колко неща не знаем за света около нас и за енергията на мястото. От моето посещение имам обаче видеоспомен, който споделям с любов с вас:
45
10
към М
към М
08.02.2015 20:05
към М - много добре си е казано, че съпругът на туроператорката пали свещ на гроба, а не съпруга на светицата!!!
14
2
м
м
16.01.2015 17:38
Извинявайте, но нещо не разбрах?!
"Моя приятелка туроператор пък пази още на мобилния си телефон заснета сянката на светицата докато съпругът й пали свещ на гроба й - до църквата"
Ако светицата е родена 1883 и починала 1933 съпругът и, или е влязъл, като дълголетник в рекордите на Гинес, или Вашата приятелка е разполагала с прототип на мобилния телефон да кажем 80те години?
13
11