sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Има ли прераждане

Има ли прераждане

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983511
Прераждане
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Вярата в прераждането произлиза от източните религии – Хиндуизма и Будизма. Самата концепция за него обаче има много и различни, размити вариации.

Според Буда например, основната цел на съществуването на душата не е прераждането, но понеже хората не достигат до истинското пробуждане на дух, те трябва да се прераждат, докато не го достигнат. Когато това стане, те отиват в Духовния свят.

Библията от своя страна има друга представа за нещата. Там се казва, че живеем само веднъж с физическо тяло и това е единствения ни шанс да достигнем духовна зрялост. Не го ли направи, душата ще се мъчи вечно в духовния свят, понеже е неспособна да обича Бог и другите. Тези зли души са поставени в Ада.

Дух

Проблеми и противоречия в теорията за прераждането водят до провеждането на по-детайлни изследвания. За да се дефинира прераждането и да се определи реално ли е то или не, то са нужни факти за и против. Една от най-силните и най-реални истории за съществуването на прераждането, разказва 11 годишният Джеймс Лайнингър.

Историята на малкото момче се счита за най-документирания случай на прераждане за всички времена.

Джеймс Лайнингър е дете, като всички други. Под тази външност обаче се крие една дълбока душа. Още от много малък, той разказва за своето предишно семейство, Втората Световна война, колегите си от Еър Форс (военновъздушните сили на САЩ), детайли от улучването и свалянето на самолета му.

Духове

Джеймс може да разкаже над 50 спомена от „живота на някой друг", или по-точно - неговият собствен живот преди този. Семейството на пилота от Втората Световна война, който живее в детето вярва, че това е техния прероден брат. Историята е толкова завладяваща и истинска, че дори бива публикувана в книга.

Истории като тази на Джеймс стават все по-чести и все по-стряскащо истински. Обединителната гледна точка е, че връзката ни с Бог е вечна. А всяко ново семейство, което ни се дава, е установено от Бог като училище на любовта. В тази любов е коренът на нашето съществуване.

Всяко дете трябва да се роди от любов, да израсне в любов и да отиде в духовния свят с любов. Само така, при всяко следващо свое прераждане, тази душа ще израства на духовно ниво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
53
43
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Виракоча
Виракоча
18.03.2015 23:44
На Петко да обясним. Нощем в сънищатата си се срещаш с учител той ти дава напътствия как да живееш. Целта му е да те изкара от този гаден свят, след това трие съня. На всекин човек духовния му учител е на различно ниво в ерархията на знанията. Изкачваш еволюционна пирамида на светове. Някога си бил коза и са ти дърпали цицките, сега си човек и ще бъдеш още дълго време такъв щом си християнин...
0
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
27.03.2014 20:22
Всеки в крайна сметка има право на мнение. А на Ивайло и други като него ще кажа да не си налагат мнението. Може да го изразите и да кажете какво мислите, но не да натяквате на хората какво има и какво не. Защото в крайна сметка, самата вяра (няма значение в какво) е вяра точно защото няма научни доказателства "за" или "против". Относно Бог, ще кажа, че представата на хората за Бог е много объркана. Аз лично не вярвам в Бог от библията, че е създал човека по свой образ и подобие и т.н. НО вярвам, че има някакво висше същество или по-скоро енергия, от която са създадени нашите души. Също вярвам в съществуването на душата и прераждането. А относно састията, много ми хареса и мисля, че има още много какво да се напише по темата.
9
2
петко
петко
18.08.2014 23:38
здравейте аз искам да кажа какво ме притеснява и плаши във вярването за съществуването на прераждането.Аз имам прекрасни родители някой от роднините ми не са между живите но аз продължавам да ги обичам и нося в сърцето си като всеки нормален човек.Аз съм христянин и вярващ ,и не вярвам в прераждането и това е мое право както е право и на хората да вярват в обратното..но ако има прераждане какво става с родителите ни с децата ни и т. н .т това означава че роднинската връзка ще се прекъсне завинаги ,с нови родители и семейство при всяко едно ново прераждане ли и до кога така...не е ли абсурдно
6
0
Поля
Поля
28.09.2013 15:08
''Библията от своя страна има друга представа за нещата. Там се казва, че живеем само веднъж с физическо тяло и това е единствения ни шанс да достигнем духовна зрялост. Не го ли направи, душата ще се мъчи вечно в духовния свят, понеже е неспособна да обича Бог и другите. Тези зли души са поставени в Ада.'' жалко че много хора вярват на това. Прераждане ИМА. Дори много, докато не научим всичко което трябва. Са жалост винаги ще се намерят хора, които дрънкат всевъзможни глупости и казват че няма нищо такова...дано все някога да си отворят очите...
3
2
Цвети
Цвети
25.09.2013 19:52
По-голяма простотия не бях чела и + това нищо не ти разбрах, но като се замисля дискусии винаги ще има по тази тема така, че си пиши глупостите където искаш. По темата аз вярвам в прераждането, защото са го казали доказали се жени като Ванга и Вера Кочовска пък, който иска да им вярва, а относно религиите малко са тези, които не отричат прераждането и като цяло за мен тези религии са секти, защото, който си вярва в Господ ще си вярва и без да признава Християнството.
5
1
Ивайло
Ивайло
25.09.2013 17:30
Прераждане няма.

От малък ми се е случвало да имам чувство или спомен за нещо, случило се много отдавна. В този момент дори аз не изглеждам по начина, по който съм в момента.
Пораснах, прочетох и за други хора с подобни преживявания. Дори прегледах в религиите какво се казва за това. Прераждане. В минал живот. Пълни глупости. ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.

Какво се оказа?
В безмерната Вселена, в която живеем, живота на всеки един от нас се записва прилежно в един общ регистър, като на някакъв харддиск. Обикновенните хора нямат чувствителност към него и за това не могат да се свързват и съотв. да четат информация от него. Но някои хора, които по някаква причина са повишили чувствителността си, го достигат и получават информация. По-голяма част от тези хора го правят несъзнателно, т.е. те не разбират за този процес. И за това, когато получат информацията, те я възприемат като част от тях, но тя не е. Тя е от нечии друг живот, до който са успели да се докоснат.

С много голяма концентрация (и не винаги) успявам да се "добера" до този масив с данни. Гледайки през него, някакси загубвам представата за собственото ми Аз. И започвам да чувствам всички хора като себе си. И се оказва, че макар и да изглежда, че ние сме отделни един от друг, на по-високо ниво всички хора (душите им) сме едно цяло и идваме и отиваме на едно и също място.

Забравете за прераждането. Конкретно вашият живот е само тук и сега. И няма вчера и няма утре. И всичко около вас е една голяма илюзия, в която само вашето убеждение е истинско.
2
3
Mia
Mia
24.09.2013 02:26
Много е интересно. Наистина има много противоречиви твърдения за това.
1
1