sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Как да открием своя духовен водач?

Как да открием своя духовен водач?

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k457
Духовен водач
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Всеки човек на Земята има свой личен духовен водач. Той представлява водач-предводител. Някои хора са способни да усетят присъствието им, а други дори ги виждат. Това става най-често по време на медитация.

Да разпознаете своя духовен водач изисква време. Когато това стане обаче, ще се почувствате в компанията на една топла, любяща и съзидателна сила. Посредством водачите ни ние започваме по-ясно да осъзнаваме непрекъснатостта на живота и нашата самоличност, под формата на душа.

В заобикалящата ни вселена и нашето съществувание именно водачите са образът на божията милост. Те са неизменна част от изпълнението на нашата съдба.

Духовен предводител

Духовните водачи представляват сложно устроени същества, особено когато са водачи-експерти. В повечето случаи нивото на съзнателност на душата на дадения човек определя и степента на напредъка на прикрепения към него водач.

Зрелостта на духовния водач зависи и от това дали има само един или повече ученици под негово ръководство. Висшите и над това ниво водачи обикновено работят с цяла група от души в духовния свят и на Земята.

За да не се затрудняват, те имат под ръка и други същества, които им помагат. В повечето случаи всяка група души има един или повече по-скоро нови учители, които ги обучават. Поради това в някои случаи един човек може да се окаже с повече от един човек, който му помага.

Карма

За да се доближите до своя духовен водач, то му измислете име. Направете това след дълго медитиране. Обикновено имената варират от обикновени, странни или необикновено звучащи думи, до ексцентричности. Произходът им обаче винаги има дълбок смисъл и значение.

Идват най-вече от конкретни минали животи, в които учителят е прекарвал време с ученика си. Дори да не стигнете до името обаче, може просто да се използва едно общо обозначение за своя водач от рода на: ръководител, съветник, инструктор или просто "моя приятел".

Духовен наставник

За да се доближи човек до духовният си учител, се използва хипноза. По този начин някои стигат дори до състоянието да ги визуализират. Много е важно човек да разбере причината, поради която определени водачи са прикрепени към тях.

Когато човек опознае по-добре своя духовен водач, то той започва да го нарича приятел. С тази дума обаче трябва да се внимава. С обозначението духовен приятел най-често се свързват значения, като духовен спътник или равнопоставен другар от групата, а не с водач.

Съществата, които са наши приятели, съществуват на нива, които не са много по-висши или по-нисши от нашето. Те ни окуражават от духовния свят, докато ние сме на Земята. В други случаи могат да бъдат с нас, като въплътени в човешки образ придружители, докато ние вървим по пътищата на живота.

От изключителна важност е хората да оценят на съзнателно ниво ролята, която техните водачи играят в живота. Тези същества-учители, със своите умели техники за инструктиране, поучават всеки от нас.

Те са до нас, за да ни дават идеи, както и за да ни успокояват в тежки моменти. Поради това, когато сме в затруднение, е най-добре да се обърнем за помощ към тях. Те никога няма да ни откажат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
56
45
35
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Мърчо
Мърчо
18.03.2014 15:47
Мен пък само ме сритват и ми "цоцат" от полето около мен, бих си живяла добре и без тях :))))
2
4
тодор
тодор
01.02.2014 13:31
моят коментар....аз усетих присъствието на им .при мен са трима,никой не вярва,но аз знам че е истина.Единият обаче е най силен и умен,наричам го "началника".Те винаги са с мен ....винаги и ми помагат ,да си мина по пътя,който сам съм си избрал преди да се родя още....интересно нали,не е за вярване.Всеки от нас си избира къде и кога да се роди и през какъв живот да премине...в това е смисъла на духовното израстване.
9
2
малка
малка
17.11.2013 19:33
Споко дами, аз вече си знам кога е при мен и кога не е, не сте луди, прочете за квантовия преход, също и книгата на ЯН ВАН ХЕЛСИНГ- НЕ ПИПАЙ ТОВА, и ще си обясните много неща, светът не е това, което е помислете малко по- разчупено и ще се убедите, в това!!!
2
0
ЙОНИ
ЙОНИ
29.09.2013 21:05
АНИ АЗ СЪМ СЪЩАТА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ НЕ СИ САМО ТИ
2
0
Ани
Ани
03.09.2013 12:07
Аз се казвам Ани и от известно време имам някакво странно чувство.Чувствам странно присъствие което винаги е около мен.Понякога го чувствам много близко,а друг път се страхувам и преди някой да ми е казал,че не съм добре или имам проблем с наркотиците не е така....
2
0
Поля
Поля
16.03.2014 15:42
Здравей, аз се занимавам с такива неща и ще се радвам да ми разкажеш повече като лично съобщение :)
3
0