Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Жена възкръсна в Мелбърн

Жена възкръсна в Мелбърн

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k720
Болници
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Лекари от австралийска болница върнаха към живота 41-годишната Ванеса Танасио след 42 минути клинична смърт.

Австралийката била докарана по спешност след спиране на сърдечната дейност заради запушена артерия. След 42-минутен масаж сърцето започнало да бие нормално и преминаването на кръвта през артерията било възстановено.

Кардиологът на болницата в Мелбърн нарича възкръсването на жената „чудо“. Никои от екипа не е допускал, че възстановяването на Танасио ще е толкова бързо.

Преди този случай пациентката не е имала никакви сърдечни проблеми.

Клинична смърт

Ванеса не си спомня да е имала някакви преживявания по време на клиничната си смърт.

Около 20% от хората, изпадали в това състояние твърдят, че са виждали силна бяла светлина.

Лабораторни мишки

Американският учен Джордж Машул и негови колеги от университета в Мичиган се опитват да обяснят тези видения. Според тях те се дължат на временното възстановяване на мозъчната дейност.

Учените наблюдавали невропсихологичните реакции на на 9 плъха и установили, че преживяванията по време на клинична смърт са резултат от мозъчната дейност.

Живот

В първите 30 сек. при „умрелите“ животни се забелязва увеличение на церебралната активност. Същият феномен бил регистриран и при плъхове, които били задушавани.

Джордж Машур споделя, че е останал изненадан от мозъчната активност на гризачите. Според неговия екип човешкия мозък също е способен да организира електрическа дейност в първите стадии на клинична смърт.

Заключението на Машур е, че намаляването на притока на кислород може да стимулира мозъчната дейност и да доведе до „предсмъртни“ видения.

Традиционната медицина отдавна се опитва да отрече свръхестествените преживявания на пациентите, изпаднали в клинична смърт.

Учени от университета в Марибор, Словения откриха, че необичайните явления могат да се предизвикат от високото съдържание на въглероден диоксид в кръвта.

Според проф. Клеменц Кетис е логично високото съдържание на въглероден диоксид в еритроцитите да предизвика халюцинации. Кетис публикува статия, в която разказва детайлно за ефектът, до които може да доведе високото ниво на въглероден диоксид.

Тази статия събудила любопитството на много хора и те пожелали кръвта им да се насити с въглероден диоксид, за да проверят хипотезата.

Манипулацията е извършена на двама от доброволците. След като дошли в съзнание, и двамата пациенти не си спомняли абсолютно нищо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
43
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина М.
Веселина М.
27.08.2013 18:54
Това е доста интересно но мисля че виденията са напълно реални (:
1
0
yovo
yovo
22.08.2013 22:31
в последно време статиите ви са трепач! браво продължавайте в същия дух :))))
0
1