Ежедневни техники за щастие
Everyday Techniques for Happiness
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Ежедневни техники за щастие

Ежедневни техники за щастие

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k980
Техники за щастие
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Искаш ли да бъдеш щастлив – тогава бъди. Пътят към щастието не е толкова дълъг, колкото изглежда.

Ако станете жертва на внезапна мизантропска атака, можете доста бързо да повдигнете духа си чрез няколко прости манипулации, разработени от позитивната психология.

1. Презаредете се – проучвания показват, че хората, които ходят по-бързо, имат по-ускорен метаболизъм. Чистият въздух и слънчевата светлина помагат на концентрацията и възприемането на информация. Така че просто се изправете и се разходете.

2. Срещнете се с приятели – топлите приятелски отношения са един от ключовите компоненти за щастие. Социализацията помага за релаксацията и вдъхновението. Ако се чувствате унили, просто излезте с приятели на кафе.

3. Отървете се от трудните задачи – влагането на енергия в неприятните задачи черпи от доброто настроение. За това забавете малко - първо направете списък с всичко, което трябва да направите, и не започвайте всички трудни задачи наведнъж.

Приятелки

4. Създайте спокойна атмосфера – първо разчистете пространството около себе си: изхвърлете боклука и всички ненужни хартийки. Второ - направете списък със задачи и отбележете какви резултати очаквате след изпълнението им. Трето - въведете едноминутното правило – не отлагайте това, което може да свършите само за минута.

5. Забавлявайте се – крайъгълният камък на щастието е забавлението. Затова отделете време за да прочетете интересна книга, да гледате комедия или да отидете на клуб.

6. Слушайте любимата си музика – проучванията показват, че слушането на музика е един от най-ефективните начини за създаване на настроение – 92% от хората се чувстват по-щастливи, когато слушат любимата си музика.

Тези проучвани убедително доказват, че практикуването на тези техники увеличава нивото ни на щастие. При постоянна практика те дори се превръщат в част от личността ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest