sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Първите хора кацат на Марс 2023 г

Първите хора кацат на Марс 2023 г

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Хора на Марс

Първите обитатели на Земята, които ще кацнат на Марс, ще се приземят там през 2023 година. Проектът Mars One дава възможност на всеки, който иска да замине за Марс, да го направи.

Но пътешествието ще е само в една посока, така че за обратен билет не става и дума. Според създателите на проекта науката все още не е достигнала до ниво, което да осигури връщането на малка капсула с изследователска сонда на Земята. За хора пък не може дори да става въпрос.

Според един от ръководителите на проекта – Бас Лансдорп, четирима души ще потеглят с ракета към Марс през 2023 година. За да им осигурят максимален комфорт по време на живота им на Марс, през 2016 и през 2022 година към Червената планета ще бъдат изпратени планетарна база, а също така големи запаси от храна, вода и въздух. Те трябва да стигнат на четиримата астронавти да изкарат остатъка от живота си на Марс.

Марс

Когато достигнат повърхността на Марс, тези четирима души ще осъществят първите истински научни експерименти на тази планета.

Тяхната задача е също така и да открият някаква следа от живот на Марс. Досега има много хипотези, според които на Марс е имало, а може би все още има живот.

Тъй като кислородът, който ще бъде изпратен от Земята на Марс, най-вероятно след време ще бъде изчерпан, първите заселници на Червената планета ще трябва да се научат да произвеждат кислород от вода. Тя обаче се намира под повърхността на планетата, но това също така е само хипотеза на изследователите на Космоса.

Живот на Марс

Според предварителните проучвания астронавтите ще се сблъскат и с други проблеми при пристигането си на Марс. Там има прекалено силни ветрове.

Те най-вероятно ще отдалечат капсулите с отделните пътници една от друга. Не е ясно дали астронавтите ще могат да преодолеят пеша разстоянието от десетки километри до планетарната база.

Финансирането на проекта ще бъде осъществено от риалити-шоу с участието на четиримата астронавти, което ще се излъчва по телевизията.

Според експертите обаче излъчването на смъртта на екипажа ще бъде незаконна. Но възможността да се проследи животът на първите заселници на Марс ще привлече огромен зрителски интерес.

Успехът на мисията до Марс е 50 на 50 и това може да предизвика излъчването на фаталния край за част от екипажа или за всичките му членове по време на риалити шоуто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Живет Марков
Живет Марков
27.11.2015 14:42
Имам изрезка от вестник от преди 45год.в която се цетираше кацане на Марс 1994г.
1
0
i dokato
i dokato
03.08.2013 01:35
И докато заселниците на Марс умират в реалити шоуто може да бъдат забелязани как си пекат задниците в Хавай :) в хотел 6 звезди :) Мерси. Ще го пропусна. Спекулации... 100 години спекулации... да направят филмов фестивал.
0
0