sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Сънища за края на света

Сънища за края на света

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983516
Сънища

Да сънуваш края на света е доста плашещо. Това е ясен показател за огромният стрес, на който сте подложени. Най-вероятно се чувствате уязвими и безпомощни в дадени ситуации.

От друга страна, ако в съня си спасявате света от неговия фатален завършек, то това е показател за увереност и вяра в собствените способности. Имате положителен поглед върху живота и посоката, в която сте го насочили. Не позволявайте на някой или нещо ви пречи да напредвате или да ви кара да се съмнявате в уменията си.

Сънищата за края на света са явление, което бе в своя бум през 2012, покрай приказките за края на света. Подобен бум е наблюдаван през Студената война. Тогава много хора са се оплаквали от повтарящи се сънища за края на света, предизвикан от избухването на атомна бомба.

Сънища за края насвета

Това показва огромният вътрешен страх на сънуващия спрямо глобалните промени, настъпващи в заобикалящия го свят и това как те ще се отразят на собственото му съществувание.

Увереността, че светът ще свърши, се наблюдава в човешките убеждения от началото на човешката история. Поради това тази тема и до ден днешен се появява в сънищата на мнозина. Това е ясен показател, че те вярват в потенциалната възможност това да се случи.

Сънищата са картини, представляващи нашия живот и чувства. Сънят за края на света ясно показва страхът от подобно развитие в реалния живот и промените, т.е. – смъртта. А страхът от смъртта е най-мощният и заплашителен.

Апокалипсис

От друга страна подобен сън може да е метафора за даден край на период в живота, като например прехода от детството към юношеството. Това е краят на света, който е съществувал до този момент за индивида.

Тези моменти се случват по няколко пъти в живота на всеки, дръзнал да расте и да се адаптира. Всяка промяна - менопаузата за жените, напускането на дома от деца, загубата на работа, пенсионирането могат да бъдат представени в съня ви като апокалипсис.

Социалните промени също могат да доведат до подобен род кошмари. Ако например някой цял живот е живял на социални помощи и изведнъж те му бъдат спрени, то той ще се чувства така, сякаш светът му се срива. И обратното – ако по дадена причина някой вече не може да върши това, което е вършил цял живот, то той ще изпитва същото.

Съня е нещо строго индивидуално. За да осъзнаете какво точно означава той, то се замислете цялостно над живота си и случващото се в него.

Вижте още тълкувания на сънища.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest