sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Хиромантия»История на хиромантията

История на хиромантията

НевенаНевена
Новак
2821
Хиромантия
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Хиромантията се разглежда като наука, чрез която се разбира миналото, настоящето и бъдещето, чрез разчитане на линиите на дланта.

Съдейки от броя на ръцете, нарисувани в праисторическите пещери, изглежда, че те представляват интерес за хората още от каменната ера.

Археологески проучвания откриват направени ръце от дърво, слонова кост и камък от древни цивилизации. Закони и инструкции свързани с разчитането на ръката са открити още във ведическите клипове.

Линии на Ръката

Знае се, че в древни времена хиромантията е мигрирала от Индия към други страни, като Гърция, Сирия, Персия и Египет. В днешно време обаче, тя не се радва на голямо почитание в Индия, за разлика от страните на запад.

Въпреки подтисничеството през Средновековието и забраната да се използват каквито и да е методи за гадаене по време на царуването на Хенри VIII, днес хиромантията процъфтява.

Това не трябва да ни учудва, имайки предвид живота ни в тези модерни времена, където стресът взима своя пик и всеки търси отговорите за себе си.

История на Хиромантията

През 19-ти век са правени експерименти с цел, да се разбере истиността на гадаенето на ръка. За изследването са събрани отпечатъци от ръце на хиляди хора, впоследствие класифицирани по характер и по събития, които са настъпили в живота им.

Връзката между линиите на дланта и личността на човека, както и събитията в живота му е доказана с последващи проучвания.

Ръцете могат да ни подскажат дори здравословното ни състояние. Медицински изследователи проучили кожните модели, доказват връзката между дерматологичните аномалии и отпечатъците върху ръцете.

Смята се, че хиромантията е била популярна в академичните среди в Древна Гърция и се използвала от лекарите. И Хипократ и Галент са знаели за употребата ѝ за клинични цели.

Още в 350г преди н.е. Аристотел е казал за нея, че природата е отпечатала съдбата на мъжете и жените, чрез различни знаци и линии върху ръцете им.

Аристотел казва, че е изпратил ученика си Александър Велики до Индия, за да разбере и проучи всичко възможно за хиромантията.

Това, което повечето хора не знаят за хиромантията е, че дланите и формите на ръцете претърпяват промени в рамките на 2-3 месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest