sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Езикът на тялото на изнудвача

Езикът на тялото на изнудвача

AdminAdmin
Дарт Вейдър
656376
Лъжене
3D куб Ubik за деца и възрастни-18%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Много изнудвачи имат специфичен език на тялото. Той се състои от серии предупредителни знаци. Обърнете внимание на начина, по който мъжа, с който излизате на среща се държи и си спестете много неприятности!

Изнудвачите са неуловима порода, трудни за забелязване, още по-трудни за определяне като такива и невъзможни за улавяне. Дори опитен диагностик на психичното здраве трудно би определил някой като такъв.

Някои типове оскърбително поведение са резултат от културно-социалната среда на пациента. Нарушителят се стреми да отговаря на културните морални и социални норми. В допълнение, някои хора имат реакцията да злоупотребяват при тежки житейски кризи.

Все пак, повечето изнудвачи владеят добре изкуството на измамата. Хората често се намират въвлечени в нещо с изнудвач (емоционално, в бизнеса или по друг начин), преди да имат възможност да открият истинската му природа. Когато един изнудвач разкрива истинското си АЗ, обикновено е твърде късно. Неговите жертви не са в състояние да се отделят от него. Те са разочаровани от своето безсилие и ядосани, че не са успели да разберат какъв е той по-рано.

Изнудвачите дават подсъзнателно сигнали чрез тялото си още при първата среща. Това са:

"Надменен" език на тялото - Изнудвача приема физическа поза, която излъчва превъзходство, старшинство, скрити сили, мистериозност, безразличие и др. Макар че изнудвача поддържа постоянен контакт с очите, той често се въздържа от физическа близост (пази личната си територия).

Изнудвачът участва в социални дейности, но дори когато симулира приобщаване, той рядко се смесва с хората и предпочита да остане "наблюдател" или "самотен вълк".

Изнудвачът незабавно започва да иска някакъв вид "специално отношение" – да не изчаква реда си, да има по-дълга или по-кратка терапевтична сесия, да говори директно с хората на високи позиции (а не с техните сътрудници и секретари), да му бъдат предоставени специални условия на плащане, да бъде обслужван по специален начин, отговарящ на конкретните му нужди. Това се вписва добре и в защитните механизми на изнудвача - склонността му да прехвърля отговорността за неговите задължения на други хора.

Изнудвачът е този, който гласно и демонстративно изисква в ресторант цялото внимание на сервитьора. Той реагира с гняв и възмущение, когато му бъде отказано изпълнението на негова прищявка.

Изнудвачът мигновено идеализира или пък подценява своя събеседник. Той ласкае, обожава, възхищава се и аплодира „обекта” по смущаващо преувеличен начин или пък се сърди, злоупотребява и унижава.

Изнудвачите са учтиви само в присъствието на потенциална жертва. Въпреки това те не са в състояние да поддържат дори елементарна учтивост и отношението им бързо прераства във враждебност, изблици на ярост или хладна незаинтересованост.

Позата на "членството" – Изнудвача винаги се опитва да "принадлежи". Въпреки това, в същото време той поддържа позицията си на аутсайдер. Изнудвача обича да му се възхищават на способността да се интегрира.

Един от най-ефективните методи за разкриване на изнудвача е да „копаем дълбоко”. Той е повърхностен – езеро, преструващо се на океан. Обича да мисли за себе си като Ренесансов мъж, момче за всичко или гений. Никога няма да признае невежеството или неуспеха си в дадена област – при това той обикновено е невеж. Изненадващо лесно е да се проникне в тяхната обвивка и да се пробие облицовката им от самопровъзгласеното всезнание, успех, богатство и всемогъщество.

Самохвалство и фалшива автобиография – изнудвача постоянно се хвали. В неговата реч непрестанно присъстват „аз”, „моето”. Той описва себе си като интелигентен, или богат, или интуитивен, или скромен, или креативен – но винаги в прекалена, изключителна степен.

Биографията му звучи необичайно богата и сложна. Неговите постижения - несъизмерими с неговата възраст и образование. Въпреки това, действителното му положение е очевидно и явно несъвместимо с неговите твърдения.

Език без емоции - изнудвачът обича да говори за себе си и само за себе си. Той не се интересува от други хора или това, което те искат да кажат. Действа презрително, дори ядосано ако почувства, че му се отнема ценно време.

Като цяло, изнудвачът е много нетърпелив, лесно му доскучава и не може да задържи дълго вниманието си, овен ако той не е темата на дискусията.

Повечето изнудвачи подлудяват, когато трябва да се задълбават в техните мотиви, страхове, надежди, желания и потребности. Те използват насилие, за да прикрият тяхната "слабост" и "сантименталност". Дистанцират се от собствените си емоции и от любимите си хора, като странят от тях и ги нараняват.

Изнудвача е безкрайно сериозен що се отнася до себе си. Той може да притежава страхотно чувство за хумор, но рядко е осъдителен към себе си. Смята се за участник в постоянна мисия, чието значение е космично и чиито последици са глобални.

Ако е учен - той винаги е на ръба да предизвика коренна промяна в науката. Ако е журналист - той винаги е по средата на най-голямата история. Ако е бизнесмен - той е на път за сключване на сделката на века.

Тази погрешна самооценка не е податлива на преосмисляне и здрав разум. Изнудвача може лесно да бъде наранен. Дори и най-безобидната забележка се тълкува от него като пренебрегване, натрапване, принуда. Неговото време е по-ценно от това на другите. Той се чувства постоянно неразбран.

Всяко предложение за помощ или съвети се тълкува от него като опит за умишлено унижение.

И накрая, изнудвачите понякога са садистични и действат неуместно. Те намират омразното, гнусното и шокиращото за смешно или дори приятно. Имат девиантно сексуално поведение. Обичат да се присмиват, да измъчват и да нараняват чувствата на хората.

Докато някои изнудвачи са "стабилни", други са антисоциални. Последните са много безразсъдни (имат саморазрушаващо поведение): работохолици, алкохолици, наркомани, комарджии или безразсъдно шофиране.

Въпреки всички изброени качества на изнудвача, това не го прави неприспособим към обществото. Това е така, защото той се отнася зле само с близките си - съпруга, деца или (много по-рядко) колеги, приятели, съседи. За останалата част от света, той е рационален, улегнал и изпълняващ задълженията си човек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Лея
Лея
08.07.2011 17:05
Към (аз самата) съвет ще дам - не се оставяй никога друг човек да ти се качи на главата и да ти определя живота. Дръж винаги на своя позиция, бъди ако можеш финансово независима и знай, че на света има милиарди по-добри и хубави мъже за всеки. Покажи му го. Говори твърдо, убедително и го показвай с държание. Кажи му, че и ти можеш като него да се държиш, с нищо не е повече от теб. Имай високо мнение за себе си и му го показвай. Кажи му, че ще се държиш с него така, както той се държи с теб. И теб майка те е раждала и за теб я е боляло. Не си намерена на улицата. В никакъв случай не му се давай. Кажи му, че ако не те харесва за него има други жени, а за тебе има други мъже. И знай, че това е вярно. Дръж се като победител, а не като жертва. Сега жените имат права. Бъди влюбена в себе си красива жена, обичай се, защитавай се, глези себе си,така както би го направила за друг човек.Кажи му, че всеки не може да се харесва на всички, и ако той не те харесва не е проблем, друг ще те хареса. Това трябва да е твоята позиция винаги за теб. Не прави компромис с никой.Отстоявай винаги правата си и знай, че животът е много кратък, както и младостта и жизнеността и не си заслужава да оставиш някой да те ограбва. Замествай липсата на любим човек с хиляди други неща и насочи любовта към себе си. Тогава ще видиш как друг човек ще се заинтересува от теб. Бъди винаги щастлива с нещо - здрава си, имаш пари, красиви и добри деца, купуваш си хубава рокля, имаш страхотни родители, хубава къща, истински приятели, прекарвай повече време с тях, зареждай се само с положителни емоции, и ако нямаш в момента, радвай се на други хора, на техните успехи, все едно са твои. Бъди щастлива и заради другите. Така ще избегнаш стреса от това, че в момента нямаш едно или друго.Запомни винаги можеш да бъдеш щастлива дори и това, че не вали и има слънце. Ти пиеш кафе с добра приятелка. Създавай си добри емоции винаги от всичко.Не допускай да си апатична и не се самосъжалявай. Може да бъде и по-лошо, ама не е. Когато някъде възникне скандал или проблем остави нещата на времето то ще покаже как ще се разрешат. Винаги има изход от всичко. Обграждай се само с добри хора.Това е накратко рецептата за щастие, тя е проста, радвай се на малките неща, които са до теб. Поставяй си близки достижими цели. И остави времето да оправя всички бъкии.
1
0
Сони
Сони
22.05.2011 01:20
1. Всеки е свободен да прави, каквото ще!
2. Никой не може да ви нарани или обиди без ваше разрешение!
3. Всичко зависи от вас самите!
Всеки сам решава кое е добро и кое зло, кое е най-правилното решение и кое не, така че не се оставяйте на някакви неуравновесени хора да ви мачкат като фаска - никога. Не се поддавайте на никакви манипулации, не е задължително всеки да ви харесва, никой на никого не е задължен за нищо. Всеки е свободен.
0
0
Хм
Хм
09.04.2011 12:23
Опитвам се да живея с такъв човек.
Имам опасенията, че рано или късно ще го напусна. Трудно се издържа. Нямам свой живот, всичко е подчинено на неговото Аз. Давам си сметка. Благодаря за статията.
2
2
Ivelina
Ivelina
09.01.2011 15:07
Аз познавам такива хора и стоя далеч от тях. Впечатлих се от друго - изнудвачът говорел само за себе си и не се интересувал от другите хора. Говорел и изтъквал само себе си. Това се отнася за мен- не съм клюкарка, говоря и изтъквам само себе си. Защо ? Да не би да съм потенциална изнудвачка ?
0
2
така ли?
така ли?
07.12.2010 00:13
Благодаря за отговора. Старая се да бъда добър и справедлив доколкото позволява крехката ми възраст с зависимите от мен хора, но кой може да знае кое е добро за един човек и кое е лошо(ако не смятаме пряко или косвено самоубийствени действия от тяхна страна), че за да знаем как да ги манипулираме. За мен манипулацията е лошо нещо с малки изключения(в случайте, споменати малко по горе). Въпреки всичко, не се опитвам да манипулирам хората или поне не го правя съзнателно.
0
0
админ
админ
06.12.2010 02:20
До така ли:
Това не те хвърля в групата на изнудвачите, но не си изключен от групата на хората, които могат да манипулират другите. А човек, който може да манипулира другите или да им влияе, трябва да го прави само за тяхното добро, иначе си навлича отрицателна карма.

1
0
така ли ?
така ли ?
05.12.2010 17:12
Здравейте. Искам да се обърна към авторите на статията с въпрос. По доста от посочените критерии отговарям на този профил. Това, че съм най-взискателен към близките си и може би ги наранявам по този начин, това прави ли ме изнудвач. Това, че винаги се старая когато правя нещо(работа,хоби...) също ли ме хвърля в групата на изнудвачите. Благодаря.
0
0
:)
:)
02.12.2010 02:14
Супер статия. Все едно е писана за мен - обичам да се изкарвам повече от това, което съм, винаги обичам да се показвам по-интелигентен и съм чужд сред свои, свой сред чужди. Понякога наранявам умишлено, не говоря за физическо нараняване, най-близките си хора, само дето не съм изнудвач. Ето, говоря само за себе си - потвърждавам написаното по-горе. Как да се променя ?
0
0