sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Физиологични разлики между мъжа и жената

Физиологични разлики между мъжа и жената

Мъже и жени

Мъжете и жените са различни във всяко едно отношение и в това няма нищо лошо. Дори тези различия ни правят още по-съвършени, когато сме заедно – ако приемем, че жената е по-емоционална и уравновесена, а мъжът повече рисков играч, това означава, че двамата се допълват.

Равни ли са мъжете и жените е въпрос, който е предизвиквал и все още предизвиква различни коментари, но едно не става ясно – това, че сме приели, че са равни, прави ли ги еднакви? В никакъв случай - двата пола са толкова различни един от друг, че дори е на моменти е плашещо.

Емоционалните разлики между мъжа и жената често са породени от физиологични причини, затова нека да разгледаме какви са физиологичните разлики между двата пола:

Любов

- Жените в сравнение с мъжете имат по-малки глави, но пък по-широки лица.

- Жените имат по-къси крака, както и по-широк таз. Той спокойно може да бъде обяснен със следващите физиологически функции на жените, които господата не притежават.

- Бременност, раждане – все особености, които са привилегия само на жената. Именно те им дават възможността да бъдат крайно емоционални.

- Сърцето на дамите бие по-бързо от това на господата.

- При момченцата млечните зъби падат по-бързо.

- При жените жегите не са толкова голям проблем, както при мъжете – на господата им е по-трудно да преживяват високите температури.

Мъже

- В кръвта при мъжете се съдържат с 20 % повече червени клетки, както и по-малко количество вода.

- Относно секса – мъжете определено се възбуждат по-лесно от жените, но пък удоволствието от достигналия оргазъм е еднакво и при двамата, макар че се постига по коренно различен начин.

- От това се поражда и по-трудното въздържание при мъжете, отколкото при жените.

- Мъжете и жените се различават във всяко нещо в тялото си – всяка клетка е различна.

- Жените имат по-малки бели дробове от мъжете, но пък стомахът, черният дроб и бъбреците им са по-големи.

- Мъжете са по-силни физически от жените.

Това са едва част от различията между мъжете и жените. И макар, че понякога човекът срещу нас ни вбесява и изкарва извън равновесие, животът с него е много по-сладък, отколкото без него. Затова най-добре просто да приемем, че мъжете са от Марс, а жените от Венера и да живеем живота си по-леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest