sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Суеверия за пари

Суеверия за пари

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Суеверия за пари
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От древни времена хората вярват в различни суеверия, свързани с пари.

Не всеки вярва в тях, но едно от най-разпространените в цял свят суеверие за пари е, че когато вземете пари, те трябва да престоят едно денонощие в дома ви, преди да започнете да ги харчите. Така парите ще се трупат в къщата ви.

Когато намериш монета, това е на късмет. Не трябва да се харчи тази монета, за да не изгубиш късмета. Тя се пази в портмонето или джоба, за да привлича нови пари.

Спесятвания

Може от монетата да се направи талисман – тя се слага в малка червена кесийка от плат и се носи в джоба. Така талисманът привлича още пари.

Друг начин да се привлекат пари е в портмонето или портфейла винаги да се носи една малка монета, която е наречена за късметлийска. Тя никога не се харчи.

Финансов късмет носи и чисто нова банкнота, която стои винаги в портфейла. Тази банкнота не трябва да е с голям номинал, защото човек трудно може да се сдържи да не я изхарчи. Новата банкнота, която не трябва да има и една гънка, ще привлече пари в портфейла.

Вечер заем не се дава – това е старо суеверие, според което дадените назаем пари няма да се върнат скоро, но в продължение на дълги месеци ще има липса на пари. Според суеверието пари назаем не се дават, след като слънцето залезе – това е лош знак за бъдещето на парите.

пари

Дават се пари назаем само сутрин, но никога в понеделник – така цялата седмица ще тръгне на даване, а не на взимане на пари. Ако се даде заем сутрин, той ще се върне бързо, а освен това парите ще се трупат в този дом.

В понеделник не се плащат сметки и не се дават пари за покупки на големи неща – например кола. Това може да доведе до разорение за известно време, тъй като дадените в понеделник пари спират притока на други пари към дома.

За да има в дома на човек винаги пари, всеки понеделник трябва да се хвърлят три монети рано сутринта в коридора, точно пред входната врата. Така седмицата ще тръгне на добре във финансово отношение.

Тези пари не се метат с метла от пода, а вечерта в понеделник се вдигат с пръсти и се загъват в червена кърпа. След една седмица ритуалът се повтаря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest